GETO BEOGRAD: Ovo su najzapušteniji delovi grada od kojih sve hvata jeza (FOTO)

Išarani zidovi, pocepani plakati i đubre sastavni su deo mračnih podzemnih prolaza u Beogradu. Na ovakvim mestima se često dešavaju razna džeparenja, a pogodna su i za manijake koje vrebaju svoje žrtve

  • 20

Pojedini delovi Beograda, i to čak šireg centra grada, izgledaju kao u scenografija za horor film. Slabo osvetljenje, neprijatni mirisi, đubre i višedecenijski nemar napravili su od nekih lokacija ružna i opasna mesta.

1. Podzemni prolazi

Većina podzemnih prolaza za pešake u Beogradu izgleda strašno - prljavo i neosvetljeno. U njima uglavnom utočište od nepogodnih vremenskih prilika pronalaze beogradski beskućnici i prosjaci, a u onim prometnijim i ulični svirači i prodavci.

Prolaz na Zelenom vencu, prolaz kod "Franša", onaj kod Vukovog spomenika, potom prolaz ispod auto-puta kod Centra "Sava" - jedan korak niz stepenice i već se nalazite u pravom getu. Išarani zidovi, polupocepani plakati i đubre sastavni su deo mračnih podzemnih prolaza u Beogradu.

prolazi foto milena djordjevic (5)

Ipak, poseban je prolaz kod Beogradskog Sajma. Ovim prolazom se zbog blizine reke najčešće širi smrad iz kanalizacije, te oni koji tuda često prolaze znaju da dobro udahnu vazduh pre nego što zakorače na stepenice. Devojka koja prodaje obuću u jednom od lokala iz ovih prolaza kaže da je navikla na okruženje.

- Radim ovde ceo dan i navikla sam se. Prometno je, pa me nije strah da prolazim kada završim smenu.

prolazi foto milena djordjevic (3)

2. Železničke stanice

Ni železničke stanice u Beogradu ne mogu se pohvaliti pristojnim izgledom. Zbog blizine buvljaka, novobeogradska stanica pliva u đubretu.

Razrovaren asfalt, korov i smeće dočekuju putnike na prestoničkim stanicama.

3. Petlje

Iako su ovo izuzetno prometne lokacije, to ih ne čini bezbednim. Na Mostarskoj petlji je pripadnik vojne policije Dejan Gojković napadao većinu svojih žrtava. Ova petlja, nepreglednih stepenica, mračna i po dnevnom svetlu,  uvrštena je zbog napada silovatelja na listu lokacija visokog rizika.

prolazi foto milena djordjevic (11)

MANIJACI VAS VREBAJU: Na ovih 7 mesta u Beogradu silovatelji najčešće napadaju žene! (MAPA)

Ispod nadvožnjaka uglavnom borave beskućnici. Ni petlja kod "Franša" ne izgleda mnogo bolje, a prolazi su mahom slabo osvetljeni.

prolazi foto milena djordjevic (31)

4. Priobalje oko mostova

Prilazi mostovima uglavnom su neprijatni za prolaznike, pogotovo noću. Iako je Savamala trenutno popularna lokacija u koju se ulaže, prostor ispod Brankovog mosta izgleda zapušteno. Isti slučaj je i sa prilazima na drugoj obali - uglavnom plivaju u đubretu.

Pišite nam, koje biste još  lokacije dodali na listu?

(A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dani

    13. novembar 2014 | 12:48

    Neverovatno!

  • Beranje

    13. novembar 2014 | 13:59

    To je ta nasa prestonica.Probise nam glavu na televiziji,prestonica pa prestonica.

  • BGD

    13. novembar 2014 | 13:17

    i da se ponovo rodim i da mogu da biram gde cu, napustio bih sve al beograd nikad necu. Samo za BGD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA