Pretučeni starac oprostio mladiću koji ga je krvnički šutirao u glavu!

Starac S.V. koji je pretučen od strane brojača putnika Stefana Đikanovića dok je pokušavao da uđe u tramvaj, pre osam godina je pregažen od strane policajca na tramvajskim šinama i tada mu je polomljen kuk

  • 36

- Ma dobro - ponavljao je dok je odmahivao glavom kao da želi da što pre zaboravi šta se dogodilo. Iako se trudio da ne zaplače, samo je jednu stvar naglasio i više puta ponovio.

- Ja imam 63 godine, a on oko 20. To je 40 godina razlike - kaže S. V. koji je pokazao ljudskost i ostao dostojanstven uprkos poniženju koje je doživeo.

Nijednog trenutka pred nama nije optužio nasilnika, niti je zamerio onima koji se nisu suprotstavili njegovom maltretiranju. Na pitanje da li će da tuži Đikanovića, odmahnuo je glavom, ne želeći da kaže čak nijednu ružnu reč o nasilniku.

Kao da je navikao da oko sebe sreće hladne ljude, ovaj usamljeni čovek je samo kratko opisao šta se desilo u sredu oko podne, piše "24 sata".

NASILNIK IZ TRAMVAJA:  Šutirao sam starca jer je smrdeo!

- Prodao sam limenke i krenuo da nahranim mačke, kao i svakog dana. Hteo sam da uđem u tramvaj, ali on mi nije dozvolio, već je bez ikakvog razloga stao ispred mene i rekao: "Ne možeš da uđeš". Tri minuta smo se gurali. Iako je bio jak, nije me povredio, samo mi je otpala kazaljka sa sata kad me je udario nogom - priča S. V. koji kaže da nije beskućnik.

Nije očekivao da će se incident naći u novinama, pogotovo ne da će to pročitati njegov brat. Stiče se utisak da su ga i najbliži zaboravili, iako on sa radošću govori o uspesima koje postižu deca njegovog brata i sestre.

Za “24 sata” otkriva da je stigao iz Nevesinja sedamdesetih godina prošlog veka i da je radio fizičke poslove, ali nesreća koja se dogodila pre osam godina mu je promenila život.

- Policajac me je udario kolima na tramvajskim šinama. Slomio mi je kuk. I dalje se teško krećem, dao sam mnogo para na lečenje, a suđenje i dalje traje. Nadam se da štrajk advokata neće odložiti suđenje u novembru - kaže S. V.

Stefan Đikanović, osumnjičen da je šutirao S. V. (63) na ulaznim vratima tramvaja na liniji broj dva, potvrdio je na saslušanju kod zamenika prvog osnovnog tužioca da je on na snimku koji su objavili mediji. On je tvrdio da nije kriv za napad i da se na snimku ne vidi sve. Ispričao je zameniku tužioca da je navodno jedan od putnika tražio od njega da udalji S. V. iz tramvaja zbog neugodnog mirisa.

- Kada sam mu prišao, on je počeo da me vređa i gura, pa sam ja zato onako reagovao - tvrdio je Đikanović.

Tužilaštvo je tražilo da mu se odredi pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs / 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alf

    14. novembar 2014 | 11:37

    Zalosno.

  • Deki

    14. novembar 2014 | 12:09

    A jel validirao kartu? Svima koji su ovde na strani ovog starca, zelim da jednom u zimskim danima putujete tramvajem br. 2

  • Max

    14. novembar 2014 | 12:09

    Suze mi idu! Stoka od momka! Djubre ce ostati obelezeno za uvek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA