Isekli kablove i pokrali bakar na Mostu na Adi!

Beogradski most ovih dana je u mraku. Sve to izazvalo je pometnju u saobraćaju, a zbunjeni građani pitaju se o čemu se radi

  • 19

U poslednjih nekoliko dana saobraćaj preko Mosta na Adi je ugrožen zbog rasvete koja ne radi. Zbunjeni učesnici u saobraćaju nisu znali o čemu se radi, ali su s dodatnom dozom opreza morali da se postaraju da stignu na željenu destinaciju.

U Direkciju za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objašnjavaju o čemu se radi:

- Nepoznate osobe su tokom prošle nedelje isekle veću količinu kablova kojima se napaja javno osvetljenje Mosta na Adi, zbog čega je most poslednjih dana u mraku. Osim pričinjene materijalne štete, ova krađa ugrožava i bezbednost saobraćaja i potreban je dodatni oprez prilikom prelaska mosta. Sa isečenih kablova uklonjena je zaštitna izolacija i odneto bakarno jezgro, koje  je očigledno i bilo cilj lopova. Na ovakav zaključak upućuju i druge lokacije na kojima se sa objekata u javnoj svojini uklanjaju i otuđuju bakar i druga elektrooprema.

U saopštenju se podseća na druge krađe, poput one u trafostanici na okretnici autobusa broj 65 na Bežanijskoj kosi, zbog čega je čitava saobraćajnica s autobuskom okretnicom bila u mraku, kao i u dve trafostanice u Zemunu na novosadskom autoputu, odakle je odneto više stotina litara ulja za transformatore i kompletna oprema, zbog čega nisu radili semafori na novosadskom autoputu.

Direkcija za građevinsko zemljište će, uz pomoć Javnog komunalnog preduzeća "Javno osvetljenje", učiniti sve da se oštećeni kablovi što pre zamene, kako bi rasveta Mosta na Adi u najkraćem roku ponovo bila u funkciju, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA