RACIJA! Komunalna policija objavila "rat" uličnim prodavcima petardi

Akcije koje su počele sredinom decembra, zbog blizine novogodišnjih i božićnih praznika su dodatno intenzivirane i biće svakodnevne

  • 7

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove započeli su danas na ukupno 12 lokacija u gradu akciju stalne kontrole nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava.

Akcije koje su počele sredinom decembra, zbog blizine novogodišnjih i božićnih praznika su dodatno intenzivirane i biće svakodnevne.

Pored gradskih inspektora i komunalnih policajaca akciji na Cvetkovoj pijaci prisustvovali su i Aleksandar Marković, član Gradskog veća, Zagorka Panić, gradski sekretar za inspekcijske poslove i Nebojša Tomić, pomoćnik gradskog sekretara.

Aleksandar Marković, član Gradskog veća najavio je da će kontrola u narednim danima biti rigorozna i apelovao na sugrađane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih lica.

Petarde

Bezbednost naših sugrađana nam je na prvom mestu i učinićemo sve da sprečimo ovakav, nelegalan vid prodaje pirotehničkih sredstava na pijacama i po gradskim ulicama. U najvećoj opasnosti od ovakvih sredstava su deca, i nelegalni prodavci moraju biti svesni da će akcije u narednim danima biti vrlo česte i rigorozne, te da smo i mi, kao gradski funkcioneri spremni da izlazimo na teren sa komunalnom policijom i gradskim inspektorima.

Apelujemo i na roditelje da obrate veću pažnju i posavetuju decu o svim opasnostima od korišćenja petardi i sličnih sredstava, a ukoliko to ipak žele, pirotehnička sredstva kupuju samo u ovlašćenim radnjama, koje su u stanju da garantuju sigurnost pri naravno, pravilnoj upotrebi i uz nadzor odraslih. Naš cilj nije kazna kao svrha samoj sebi, već pre svega očuvanje bezbednosti najmlađih sugrađana, koji ih najviše koriste kao vid zabave, a koji su vrlo često nesvesni stvarne opasnosti koje ova „igra” sobom nosi – kazao je Aleksandar Marković.

Zagorka Panić, gradski sekretar za inspekcijske poslove naglasila je da će se u sklopu akcije istovremeno obavljati i kontrola komunalnog reda, naročito nelegalne prodaje prehrambenih proizvoda i apelovala na sugrađane da njihovom kupovinom ne ugrožavaju zdravlje.

Tokom dana, akcija je sprovedena na opštinama Palilula, Zvezdara, Voždovac, Surčin, Savski venac, Rakovica i Zemun, a u narednim danima gradski inspektori najavili su kontrolu i u svim delovima grada i na lokacijama koje su poznate po nelegalnoj prodaji pirotehničkih sredstava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ne bacajte petarde

    26. decembar 2014 | 15:17

    Ne bacajte petarde, ne bacajte petarde, ne bacajte petarde... ne pucajte iz pištolja, ne pucajte iz pištolja....

  • Pink Panter

    26. decembar 2014 | 14:56

    Isto ko sto su objavili rat prodavcima u prolazu kod Zelenjaka, stave pare u dzep i stoje 5 metara od njih!!!

  • Savica

    26. decembar 2014 | 20:31

    VIDIM DA DEZURAJU NA Z. VENCU. ALI MI NIJE JASNO STO SE KRECU U GRUPI PO TROJE CETVORO. STO SE NE RASPOREDE POJEDINACNO. BIO BI VECI UCINAK.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA