• 7

RACIJA! Komunalna policija objavila "rat" uličnim prodavcima petardi

Akcije koje su počele sredinom decembra, zbog blizine novogodišnjih i božićnih praznika su dodatno intenzivirane i biće svakodnevne

  • 7

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove započeli su danas na ukupno 12 lokacija u gradu akciju stalne kontrole nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava.
Akcije koje su počele sredinom decembra, zbog blizine novogodišnjih i božićnih praznika su dodatno intenzivirane i biće svakodnevne.

Pored gradskih inspektora i komunalnih policajaca akciji na Cvetkovoj pijaci prisustvovali su i Aleksandar Marković, član Gradskog veća, Zagorka Panić, gradski sekretar za inspekcijske poslove i Nebojša Tomić, pomoćnik gradskog sekretara.
Aleksandar Marković, član Gradskog veća najavio je da će kontrola u narednim danima biti rigorozna i apelovao na sugrađane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih lica.
Petarde
Bezbednost naših sugrađana nam je na prvom mestu i učinićemo sve da sprečimo ovakav, nelegalan vid prodaje pirotehničkih sredstava na pijacama i po gradskim ulicama. U najvećoj opasnosti od ovakvih sredstava su deca, i nelegalni prodavci moraju biti svesni da će akcije u narednim danima biti vrlo česte i rigorozne, te da smo i mi, kao gradski funkcioneri spremni da izlazimo na teren sa komunalnom policijom i gradskim inspektorima.
Apelujemo i na roditelje da obrate veću pažnju i posavetuju decu o svim opasnostima od korišćenja petardi i sličnih sredstava, a ukoliko to ipak žele, pirotehnička sredstva kupuju samo u ovlašćenim radnjama, koje su u stanju da garantuju sigurnost pri naravno, pravilnoj upotrebi i uz nadzor odraslih. Naš cilj nije kazna kao svrha samoj sebi, već pre svega očuvanje bezbednosti najmlađih sugrađana, koji ih najviše koriste kao vid zabave, a koji su vrlo često nesvesni stvarne opasnosti koje ova „igra” sobom nosi – kazao je Aleksandar Marković.

Zagorka Panić, gradski sekretar za inspekcijske poslove naglasila je da će se u sklopu akcije istovremeno obavljati i kontrola komunalnog reda, naročito nelegalne prodaje prehrambenih proizvoda i apelovala na sugrađane da njihovom kupovinom ne ugrožavaju zdravlje.
Tokom dana, akcija je sprovedena na opštinama Palilula, Zvezdara, Voždovac, Surčin, Savski venac, Rakovica i Zemun, a u narednim danima gradski inspektori najavili su kontrolu i u svim delovima grada i na lokacijama koje su poznate po nelegalnoj prodaji pirotehničkih sredstava.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stormtrooper

    A samo jedno pitanje mi se nameċe: kako ta sr..a uopšte i ulaze u "državu", pored carine i ostalih debelo plaċenih "državnih" struktura za kontrolu? Možda tu ċuċi zec?

  • Savica

    VIDIM DA DEZURAJU NA Z. VENCU. ALI MI NIJE JASNO STO SE KRECU U GRUPI PO TROJE CETVORO. STO SE NE RASPOREDE POJEDINACNO. BIO BI VECI UCINAK.

  • ne bacajte petarde

    Ne bacajte petarde, ne bacajte petarde, ne bacajte petarde... ne pucajte iz pištolja, ne pucajte iz pištolja....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima