NOVE KARTE ZA PREVOZ: Vremenska važi od trenutka validiranja, a turistička od trenutka kupovine!

Ukinuta je pojedinačna karta od 73 dinara jer se u praksi pokazalo da građani promene dva ili više prevoza. Zbog toga je uvedena vremenska karta od 90 minuta koja košta 89 dinara, koja omogućava da se promeni više prevoza

  • 5

Zahvaljujući zajedničkom angažmanu Grada Beograda i predsednika Vlade Srbije, penzionerima starijim od 65 godina cena karte za prevoz je ostala ista i ona i ubuduće na godišnjem nivou iznosi 407 dinara.

Istovremeno, pronašlili smo i rešenje da se obezbede veći prihodi za glavnog gradskog prevoznika, a očekujemo da Vlada Srbije donese odluku da sva javna preduzeća i ustanove na teritoriji Beograda kupuju mesečne karte za svoje zaposlene, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na televiziji Pink.

- Na taj način ćemo svi zajedno doprineti razvoju gradskog saobraćaja. Trenutno su prihodi 760 miliona dinara mesečno, a da bi prevoz u gradu funkcionisao, neophodno je 900 miliona dinara. Razlika se uplaćuje iz gradskog budžeta i uplaćuju je faktički svi građani jer je to njihov novac - istakao je Vesić.

Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević

Kako je precizirao, novine u tarifnom sistemu su uvedene da bi se pojedinim korisnicima izašlo u susret.

- Ukinuta je pojedinačna karta od 73 dinara jer se u praksi pokazalo da građani promene dva ili više prevoza. Zbog toga je uvedena vremenska karta od 90 minuta koja košta 89 dinara, koja omogućava da se promeni više prevoza. Pored toga, za sve kategorije, sem za penzionere, uvedena je godišnja karta, gde je omogućeno da se plati jedanaest, a da se koristi 12 meseci. Uveli smo i turističku kartu za jedan, tri ili pet dana, a takođe za svaku uplatu od 900 dinara, sto dinara je gratis. Vremenska karta od 90 minuta važi od momenta validiranja u vozilu, dok turističke karte važe od trenutka kupovine - precizirao je Vesić.

Foto-ilustracija: Flickr/Eli Duke Foto-ilustracija: Flickr/Eli Duke

Tokom godine, naveo je Vesić, tarifni sistem će se i dalje pratiti, te ukoliko naplata bude dobra, razmotriće se i mogućnost eventualnog smanjenja cena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    15. januar 2015 | 13:55

    Sa pojeftinjenjem goriva, nema šanse da plaćam tu cenu prevoza... Nit' je udoban, a što je još važnije ne možete računati kada će doći vozilo i koliko mu treba od tačke A do tačke B.... O pouzdanosti ne bih, vozači deo njih bahat, autobusi svi delimično ispravni, malo malo pa se zapali neki autobus, iskoči tramvaj...

  • Radnik

    16. januar 2015 | 12:47

    A sta da radimo mi slepci sa platom od 25 hiljada dinara ?

  • Maja

    17. januar 2015 | 20:48

    Ne menjaju svi 2-3 prevoza. Ja svakog 2-3-ceg dana idem da posetim majku na Ceraku, zivim na Slaviji i imam jedan prevoz. Nemam mesecnu kartu, imam nepersonalizovanu. Nikada se nism svercovala, ali moraci jer za 90min mogu samo da odem do majke, pogledam je sa vrata i da se vraim nazad na Slavoiju. Meni je sada karta 180din, a bila je 146 din.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA