BOG SE JAVI I NA ADI: Svi pogledi bili uprti u ove lepotice, a Časni krst uzeo Pavle! (FOTO) (VIDEO)

Dok su nam se od hladnoće tresle ruke, 45-godišnja fitnes-instruktorka Vaska Šušić i 38-godišnja Nataša Teodorović su bez ikakvih problema pozirale u kupaćim kostimima, objašnjavajući uzgred kako su se odlučile da dokažu da žene ipak nisu slabiji pol

  • 5

Ni gusta magla ni kiša koja je dosadno rominjala nisu sprečili nekoliko stotina Beograđana da do zadnjeg mesta ispune tribine na Adi Ciganliji gde je nešto posle podneva po 17-i put održana centralna svečanost obeležavanja Bogojavljanja tradicionalnim plivanjem za Časni krst.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uz opšte povike "Bog se javi" i spremne odgovore "Vaistinu se javi", Adom je odjekivala prigodna duhovna muzika, dok je litija polako ali sigurno "putovala" iz Hrama Svetog Đorđa (na Banovom Brdu)... Jedni su vreme ispunjavali pocupkujući s noge na nogu, drugi strpljivo objašnjavajući najmlađima zašto je Bogojavljanje važno...

U Valjevu do krsta prva doplivala Ruskinja! (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tek, prema reakciji nekolicine njih koji su se našli iza ekipe Telegrafa niko se nije nadao da će dobro spremljene profesionalce iz redova Vojne akademije, Žandarmerije i SVIBORA nadmašiti student Elektrotehnike, 21-godišnji Pavle Dragišić koji je simboličnu stazu od 33 metra ubedljivo najbrže preplivao, i odneo Bogojavljanski krst od leda sačinjen od prošlogodišnje svete vodice iz Hrama Svetog Đorđa.

Ne odajući utisak da je do malopre bio u vodi čija je temperatura svega pet stepeni, Pavle je strpljivo, ogrnut samo plaštom objasnio za Telegraf da se pobedi nadao, ali da je svakako nije očekivao.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Bavim se plivanjem godinama i ovo mi je kao verniku bio veliki san! Iskreno, nisam se nadao da ću trijumfovati, ali je svakako interesantno da sam vežbao upravo ovde, na Adi - ispričao je Pavle.

BOG SE JAVI: Do Časnog krsta prvi stigao Bojan Rašković! (FOTO)

Tek što smo završili ćaskanje s Pavlom, na kupalištu je nastao pravi haos! Svi su poleteli u susret jedinim plivačicama - 45-godišnjoj fitnes-instruktorki Vaski Šušić i 38-godišnjoj Nataši Teodorović koju su svojski podržale obe ćerkice bodreći je iz prikrajka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dok su nam se od hladnoće tresle ruke, Vaska i Nataša su bez ikakvih problema pozirale u kupaćim kostimima objašnjavajući uzgred kako su se odlučile da dokažu da žene ipak nisu slabiji pol!

- Momci su se pokazali kao pravi džentlmeni! Niko me nije nijednog trenutka gurnuo u želji da me skloni sa svog puta - priča nam fitnes-instruktorka Vaska (45) na čije se reči nadovezuje Nataša (38) koja se godinama rekreativno bavila plivanjem i vaterpolom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sve vam je u zdravom načinu života. Ako tako živite, onda vam se ni ovaj jedan dan, barem što se tiče priprema ne razlikuje mnogo od drugih - iskrena je Nataša napominjući da joj se starija ćerka već priprema za neku od budućih trka, dok je mlađa za sada još uvek na mestu onih koji samo bodre.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svakako podignuvši temperaturu na Adi, i oraspoloživši publiku obe takmičarke su se složile u još jednoj stvari - da bi trebalo ubuduće da bude više žena na ovoj trci i da svojim godinama dokazuju da ne morate da budete u 20-im da biste bez posledica po zdravlje izgurale borbu za Časni krst.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Više od 500 ljudi plivalo je ove godine za Časni krst na Bogojavljanje u Zemunu, na Adi Ciganliji i kod SC "Milan Gale Muškatirović", a predstavnici SPC istakli su da se obeležavanjem ovog crkvenog praznika "čuvaju kultura, identitet, viteški i sportski duh".

- Ulazeći u hladnu vodu, pokazujemo veru, a iz nje izlazimo duhovno čistiji - kratko su poručili svim vernicima.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA