UMORNI SMO I POD STRESOM: Vozači GSP otkrili zbog čega dolazi do sve više sudara i naglih kočenja!

Vozači su umorni i pod stalnim stresom u saobraćaju, što zbog gužve i buke, izloženi su izduvnim gasovima, prašini, ali i sve češće nasrtajima putnika i bahatih sugrađana - objašnjava Aleksandar Jokić, predsednik sindikata

  • 13

Borba za vraćanje skraćenog radnog vremena vozačima u javnom prevozu nije gotova, iako je Željko Milković, direktor "GSP Beograd" bio kategoričan da se od nedavno uvedene izmene neće ostupiti. Glas za prava radnika diže Saobraćajni sindikat GSP, ali i predstavnici drugih sindikata u ovom preduzeću.

Jedan od ključnih argumenata je bezbednost putnika! U Saobraćajnom sindikatu GSP dovode u pitanje Analizu o proceni rizikakoju je uradila firma AD "Zaštita na radu" i na koji se poziva rukovodstvonajvećeg gradskog prevoznika, jer je sprovedena na "lakim" linijama, u novim autobusima i tramvajima. što je dalo rezultate bolje od realnog stanja.

- Vozači su umorni i pod stalnim stresom u saobraćaju, što zbog gužve i buke, izloženi su izduvnim gasovima, prašini, ali i sve češće nasrtajima putnika i bahatih sugrađana - objašnjava Aleksandar Jokić, predsednik sindikata.

FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK

- Produžetak radnog vremena dodatno prouzrokuje pad koncentracije, što za posledicu ima sudare, sustizanja, nagla kočenja. Dakle, smanjenu bezbednost, kako njih, tako i putnika, naših roditelja, dece, baka i deka, komšija, prijatelja...

Fizički napadi na vozače su poslednjih godina sve učestaliji, naglašavaju sindikalci.

(Telegraf.rs/Izvor: Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WWW

    11. februar 2015 | 13:58

    PA KAKO I NEBI ...ZAMISLITE DA NON STOP SLUSATE -..PONISTITE VASU KARTU...

  • Fini Decko

    11. februar 2015 | 14:25

    Svi radnici su umorni i pod stresom. Dobro dosli u stvarnost.

  • Nana

    11. februar 2015 | 15:56

    Ovo je ozbiljan problem životi mnogo ljudi su u njihovim rukama Zaposlite više vozača a ne komunalaca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA