EVO KAKO DA UŠTEDITE 2.500 DINARA: Ako vas ova kamera snimi, nadrljali ste! (FOTO) (VIDEO)

Reporter Telegrafa upravo je u budžet Republike Srbije uplatio 2.500 dinara, na pravdi boga. Ko ga je i zašto nepravedno kaznio, pročitajte ovde

  • 88

- I tebe su uhvatili u žutoj traci kod Sajma? - u facu mi se unosi plavuša, koja je sekund ranije prepoznala karakterističan snimak u četiri slike snimljene na raskrsnici kod Beogradskog sajma, koji držim u rukama.

- Ma, to je bezobrazluk! - dodaje čičica pored nje, pa u dahu nastavlja:

- Kako da uopšte skrenem na parking plac kod Sajma, kad je dozvoljena traka maltene pod uglom od 90 stepeni, a ja vozim u četvrtoj 50 na sat?!

Ispostavlja se da je ama baš svaka osoba u ovom redu tu zbog iste stvari: svi smo napravili isti saobraćajni prekršaj - prelazak u žutu traku, na istom mestu - kod Sajma.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

PREMOTAVANJE, DAN RANIJE. Nervoznim glasom žena mi saopštava kako sam 31. oktobra u 16.17. napravio saobraćajni prekršaj, zbog koga moram da platim kaznu.

- Proverila sam u kalendaru, tog vikenda sam bila s klincima kod mojih. Dakle, nisam JA vozila, već TI!

POVRATAK U SAVSKU 35, ZGRADA MUP SRBIJE, KANCELARIJA BR.  105. U redu najmanje 30 ljudi. Već par dana sam ukočen, pa ne mogu da se okrenem i lociram facu koja glasno komentariše:

- Bio sam juče oko 19, bilo je duplo više ljudi nego sad!

Brojim u glavi. Nas 30, rade dve kancelarije, prosečno zadržavanje unutra - pet minuta, doći ću na red za petnaestak.

Nastavljam da računam: za četvrt sata nas 30 nesavesnih vozača napunili smo budžet za 75.000. Puta četiri = država Srbija je za samo sat vremena postala bogatija za 300.000 dinara!

Ovaj šalter radi svakog dana od 8 do 20 časova, pa računajte sami koliko je to direktnog keša u budžet. Svakog dana. Pa puta 12 meseci.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kazna za prelazak u žutu traku je, dakle, 2.500, ukoliko je platite u roku od 8 dana od momenta pojavljivanja pred sudijom, koji upravo proziva moje ime. U suprotnom, njen iznos je 5.000.

- Vi ste vozili automobil tog dana?

- Ja - dodajem uz osmeh.

- A što se smejete? - osmehom mi vraća službenica.

Našu, osmesima bogatu konverzaciju, prekida njena šefica, osoba zbog koje sam ovde. Ispostavlja se da nemam ličnu kartu kod sebe.

- Vidite, gospođo - odmah krećem u kontranapad, ohrabren činjenicom da smo svi mi danas tu "na pravdi boga":

- Kod te raskrsnice je nemoguće skrenuti udesno, ukoliko vam je život mio! Poštujete pravila, vozite 50 na sat, i kako onda odjednom da skrenete 90 stepeni udesno?! Pa, poginuće neko! - namerno pokušavam da izdramim.

- Gospodine, ja vam tu ne mogu ništa. Zakon je jasan, a vi ste ga prekršili. Nisam ja tu stavila kameru, žalite se onima koji jesu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na to zaista nisam imao šta da kažem. Imao bih štošta onima koji su mi upravo izbili 2.500 dinara iz džepa, a radio sam sve po pravilima: skrenuo sam u desnu traku, kako bih se na vreme prestrojio za još jedno skretanje udesno, ono kod Beogradskog sajma. Znate ono skretanje kod rampe, prelazite preko pruge? E, upravo tu.

Zato, svi vi koji želite da parkirate kod Sajma ili želite u neku od prodavnica u njegovoj blizini, otvarajte oči.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iznad vas, upravo u tom trenutku, snima kamera, čiji će snimci uskoro završiti kod prekršajnog sudije. A vi ćete ostati bez 2.500 dinara (ili 5.000).

Na pravdi boga.

Uostalom, pogledajte kako izgleda vožnja ovim fantomskim trakama:

(S. M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S&S

    5. mart 2015 | 20:45

    E druze mene su snimili triput i pisao sam zalbu svaki put i nikad nisam platio , sto znaci da su je izgleda uvazili jer je od tada proslo tri godine . Vozila koja se iskljucuju sa mosta imaju vremena da se prestroje ali iz pravca sajma tj. eurosalona nikako ne mogu. Cista pljacka i to je bilo vec po medijima ali drzava ko drzava ko plati plati....

  • BataRaka

    5. mart 2015 | 22:36

    Tek sad kad su nekog od vas novinara kaznili, vi ste se setili da pisete o nepravdi u saobracajnim prekrsajima.imate tema na bazi nepravde koliko hocete, a koje kace samo nas buraniju,radnicki sljam I sirotinju....dobro dosli u pravu srbiju!

  • RANCHA

    5. mart 2015 | 20:32

    E to se zove otimanje para na fin način.Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA