Gradi se još jedan most na Savi

Za završetak punog profila autoputa beogradske obilaznice nedostaje još 14 kilometara druge trake od Ostružnice do Straževice

  • 7

Počinje gradnja još jednog mosta preko Save u Beogradu, čiji će tender biti raspisan u maju , najavio je danas državni sekretar u ministarstvu građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Srbije Miodrag Poledica.

- Novi most kod Ostružnice biće finansiran iz ušteda iz kredita Evropske investicione banke (EIB) u vrednosti od 30 miliona evra. Početak radova se očekuje tokom ove građevinske sezove - rekao je Poledica.

Istakao je da sa završetkom tog mosta, na obilaznici oko Beograda postojaće pun profil autoputa sa šest traka od Batajničke petlje do Ostružnice.

Prema rečima Poledice, za završetak punog profila autoputa beogradske obilaznice nedostaje još 14 kilometara druge trake od Ostružnice do Straževice i 10 kilometara do Bubanj Potoka. Urađen je idejni projekat za drumsko - železničku obilaznicu od Bubanj Potoka do Pančeva sa još jednim mostom preko Dunava, kod Vinče.

- Potrebno je izgraditi i 30 kilometara autoputa od Bubanj Potoka do Pančeva. Investicija je velika. Pregovaramo sa kineskim partenerima da nađemo način da se to finansira po modelu javno - privatnog partenrstva ili kocesije. Ti pregovori su u toku - rekao je državni sekretar.

( Telegraf.rs / Izvor: Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EU

    13. april 2015 | 10:51

    Pa hoce li se graditi nesto i van Beograda bre?!?!?!?

  • комуниста

    13. april 2015 | 10:43

    Само 30 милиона евра. Није занимљив демократама. Да је 900 милиона онда би била друга прича. Пола у џеп пола у мост.

  • Kapucino

    13. april 2015 | 10:41

    Gde su ostali samo Beograd , a Nis Vranje Leskovac Pirot e Srbijo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA