DA VAM SE SRCE ISTOPI: Pas Ogi godinama na ulici čeka da mu se gazda vrati iz zatvora (FOTO)

Ogi je dobronameran pas. Nikome ne čini zlo. Svaki dan je na ulici i gleda tamo gde je poslednji put video gazdu kako odlazi

  • 47
Pas Ogi Foto: Milena Đorđević

Vremešni šareni mešanac Ogi glavna je zvezda jedne ulice u blizini Košutnjaka. On je pas koji već godinama čeka da se njegov gazda vrati iz zatvora.

Iz komšiluka se svi podjednako interesuju za njegovu sudbinu, komšije ga hrane, a deca ga obožavaju i igraju se s njim.

Kako komšije pričaju, Ogi je jedan dobronameran pas. Skoro svaki dan je na ulici i gleda tamo gde je poslednji put video gazdu kako odlazi. Iako se taj čovek više ne pojavljuje, verni pas i dalje radi istu stvar svaki dan. A čuva mu i praznu kuću.

Ogijev vlasnik je već nekoliko godina u zatvoru. O razlogu njegovog hapšenja, komšije ne žele da pričaju, ali nešto su nam ipak otkrili:

- Kada su ga odvodili, u Ogijevim očima su se videle suze... To je bilo tako tužno - kažu komšije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Meštani ulice u kojoj Ogi provodi vreme kažu da ima običaj da legne ispod automobila, pa oni koji to znaju obavezno proveravaju ispod auta da li je tu da ga slučajno ne povrede.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ogijeva odanost dosta podseća na priču o Hačiku, najvernijem psu u istoriji Japana, čija je vernost impresionirala Japance, koji su mu podigli spomenik.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ogi je dobrodošao u svakom dvorištu u kraju. S obzirom da je u blizini Košutnjak, ponekad kad želi da se osami, nestane u mraku.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Jedan od komšija mu je napravio mali kutak gde Ogi može da jede i spava, ali on najviše voli da svoje vreme provodi na ulici u isčekivanju svog gazde.

( Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakiler

    21. april 2015 | 23:48

    Nije pas zivotinja, covek je !

  • Ognjen146

    21. april 2015 | 23:35

    Psi su najdivnije životinje. Zaista se divim njima i njihovoj inteligenciji. Oni sa razlogom nosr titulo najodanijeg prijatelja. Ovaj pas je toliko dobar da mi umalo nisu suze potekle. Ovakvom psu zaista treba skiniti kapu. Bilo bi lepo kada bi ga neko odveo gazdi da ga malo poseti sta god da mu je gazda uradio.

  • SRB in

    21. april 2015 | 23:32

    Tuga do neba . Sta je vernost,do kraja . Cuvajte psa neka pozivi jos dugo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA