BIG DEAL: Srpski studenti odmeravaju znanje sa kolegama iz regiona

Srbiju predstavljaju timovi iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, koji će svoje znanje odmeriti sa studentima pravnih fakulteta iz regiona

  • 0

Najbolji timovi pravnih fakulteta sastali su se i ove godine kako bi se u okviru projekta "Big Deal" nadmetali u znanju iz oblasti prava.

Srbiju predstavljaju timovi iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, koji će svoje znanje odmeriti sa studentima pravnih fakulteta iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog projekata je prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava najboljim studentima pravnih fakulteta u regionu, i to kroz simulaciju kupoprodajne transakcije.

Na ovaj način studenti će imati priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru.

Foto: Promo Foto: Promo

Timovi fakulteta učesnika iz Srbije danas započinju šestomesečni proces pripreme za takmičenje čije će se finale održati krajem godine. Najbolji studenti u studiji slučaja će dobiti tromesečnu praksu u advokatskoj kancelariji JPM Janković, Popović i Mitić, sa mogućnošću daljeg zaposlenja.

- Veliko nam je zadovoljstvo što je ovogodišnji Big Deal projekat podignut na značajno viši nivo u odnosu na sve prethodne i što će i studenti iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, pored studenata iz Srbije imati mogućnost da uče od najboljih advokata iz regiona.

 

Osnovni postulati na kojima je projekat zamišljen ostali su nepromenjeni, što znači da će svi studenti koji učestvuju u Big Deal projektu imati priliku da se bolje upoznaju sa postupkom sprovođenja jedne kompleksne transakcije, fazama koji je prate, izazovima sa kojima se strane susreću u toku pripreme transakcije, a naročito tokom pregovora koji prethode zaključenju ugovora, i steknu nova, primenjiva znanja u ovoj oblast - izjavila je Jelena Gazivoda, stariji partner advokatske kancelarije JPM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA