KAMIONI PRSKAJU KOMARCE TIK PORED DECE: Roditelji zabrinuti za zdravlje mališana!

- Sa bebom i malim detetom sam pre nekoliko dana oko 18.30 časova prvo naletela na kamionet sa prskalicom u Vasinoj ulici, dok je ostavljao celu ulicu u gustom oblaku otrova, da bismo ga kasnije videli na Kalemegdanu - svedoči zabrinuta mama dvoje mališana, V. R.

  • 3

Ukoliko šetate ulicom, a tik pored vas prođe kamion koji zaprašuje komarce, a dobrano poprska i vas, ne brinite. Preparat kojim se prskaju "leteće krvopije" nije opasan po zdravlje ljudi, tvrde iz Zavoda za biocide.

Poslednjih dana javljali su se zabrinuti roditelji koji se žale da su ih pri šetnjama sa decom poprskali preparatom za suzbijanje komaraca.

- Sa bebom i malim detetom sam pre nekoliko dana oko 18.30 časova prvo naletela na kamionet sa prskalicom u Vasinoj ulici, dok je ostavljao celu ulicu u gustom oblaku otrova, da bismo ga kasnije videli na Kalemegdanu. Ne znam ni sama koliko puta se provlačio kroz šetače na stazama, raspršujući otrov. Vrhunac su bila dva kruga oko samog dečjeg igrališta kod paviljona “Cvijeta Zuzorić”, koje je u tom trenutku bilo puno dece - svedoči zabrinuta mama dvoje mališana, V.R.

Zbog sve češćih pisama zabrinutih čitalaca koji se boje da će preparat kojim se prskaju komarci zdravstveno ugroziti njihovu decu, razgovarali samo sa Ivanom Aleksićem iz Zavoda za biocide.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Zaprašivanje komaraca vrši se od 17 do 22 sata kada je i vreme aktivnosti komaraca. Preparat kojim ih prskamo nije otrovan i ne može naneti štetu ljudskom organizmu. Roditelji neka ne budu zabrinuti za svoju decu, ako ih malo i poprska preparat, ništa strašno im se neće desiti - tvrdi Aleksić.

On je dodao da je preparat potpuno bezbedan za ljude i da je dozvoljen od Ministarstva za zaštitu životne sredine. Apelovao je na građane da ukoliko se toliko plaše, prilagode svoje aktivnosti i da se sklone u vreme prskanja.

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grofica

    10. jun 2015 | 15:31

    Sta dramite oko svega? Sklonite decu na 2-3 sata iz parka,dok ljudi odrade posao,inace ce nas ove krvopije urnisati letos.

  • ms

    10. jun 2015 | 15:38

    Kao kad dete namazes autanom da ga ne bi izujedali komarci. Tesko da ce se otrovati od autana

  • Kolega

    12. jun 2015 | 14:17

    Nije da nije otrovan. Itekako smeta asnaticarima. Prskaju lambda cihalotrinom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA