Ovde caruje ljubav: Kako je Kalemegdan postao epicentar zaljubljenih

- Vidiš onu tamo klupicu, baš preko puta gde penzioneri igraju šah, e baš tu ''pao'' je naš prvi poljubac. Trebalo mu je dosta vremena da se nakani - rekla nam je kroz osmeh Tijana, koja je samo jedna u nizu Beograđana koji su svoje partnere upoznali na Kalemegdanu

  • 0

Složićete se da je Kalemegdan najlepši i najveći park Beograda. On je ujedno i tvrđava i najznačajniji kulturno istorijski kompleks naše prestonice u kojem dominira Beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav.

UPOZNAJTE BEOGRAD: Jedna od najjedinstvenijih crkvi na svetu ušuškana na Kalemegdanu (FOTO)

Utočište penzionerima i šahistima, ali i mesto prvih poljubaca i zaljubljivanja.

Sam naziv Kalemegdan, se odnosi samo na prostorni plato oko tvrđave koji je osamdesetih godina 19. veka pretvoren u park. U taj park svakog dana prođe na stotine zaljubljenih parova.

Ako pitate Beograđane gde su upoznali svog partnera / partnerku, više od 50 odsto njih reći će vam na Kalemegdanu. Tu su beogradski mangupi startovali svoje devojke, a tu su ''pali'' i prvi poljupci.

Zaljubljeni mladi par na Kalemegdanu

- Vidiš onu tamo klupicu, baš preko puta gde penzioneri igraju šah, e baš tu ''pao'' je naš prvi poljubac. Trebalo mu je dosta vremena da se nakani - rekla nam je kroz osmeh Tijana, koja je samo jedna u nizu Beograđana koji su svoje partnere upoznali baš na ovom prelepom beogradskom mestu, Kalemegdanu.

- Svog sadašnjeg muža upoznala sam na Kalemegdanu. Šetala sam Kališem. Znate ono mesto ispod spomenika Pobednik, obožavam ga. Tu se nalazi jedno drvo i pod njim klupa koja gleda na Savu i Novi Beograd. Prelepo mesto za posmatranje zalaska sunca. Tu mi je prvi put prišao, a posle par dana tu me je i prvi put poljubio - prepričala je Zorica, čije je susret sa sadašnjim mužem bio sudbonosan.

Kalemegdan je obavezna maršuta svakog provincijalca koji prvi put dođe u Beograd. I na prvo mesto na koje će vas Beograđani odvesti jeste upravo Kališ, koji je i zimi i leti uvek prepun mladih Beograđana.

I baš tu na Kališu su mnoge provincijalke prvi put prošetale sa svojim beogradskim mangupima i baš tu su pali i prvi poljupci.

Da li ste se i vi prvi put poljubili kod Pobednika, ili prvi put prošetali sa svojim partnerom Kalemegdanskim parkom?

(J. Marović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA