Čekaju se majstori za most na Savi

Do 25. avgusta ponuđači imaju rok da dostave ponude za most preko Save kod Ostružnice, pa se može očekivati da do kraja godine počne izgradnja još jednog mosta u Beogradu

  • 1

Ovog leta ističe rok za završetak radova započetih na petlji Batajnica i od petlje Dobanovci do mosta na Savi na obilaznici oko Beograda.

Zatim sledi izgradnja druge polovine auto - puta na ostalim delovima obilaznice, kao i konstrukcije mosta iznad Save. Preduzeće ''Putevi Srbije'' je već raspisalo tender za nastavak radova.

Do 25. avgusta ponuđači imaju rok da dostave ponude za most preko Save kod Ostružnice, pa se može očekivati da do kraja godine počne izgradnja još jednog mosta u Beogradu.

Deo sredstava iz zajma Evropske investicione banke, javno preduzeće ''Putevi Srbije'' namerava da iskoristi za troškove izgradnje druge faze sekotra B3. U planu je da u roku od 790 dana majstori izgrade trasu dugu oko tri kilometara u okviru koje je i leva strana mostovske konstrukcije raspova 1. 965 metara.

Postojeći most kod Ostružnice je samo desna konstrukcija, dok je za prelaz Obilaznice u punom profilu neophodno dograditi i levu stranu. Taj deo je predmet raspisivanja tendera, a konstrukcija se sastoji od četiri segmenta.

Foto: AP/Darko Vojinović Foto: AP/Darko Vojinović

U pozivu investitora se navodi, da su radovima obuhvaćeni i levi poluprofil u dužini od 956 metara na desnoj obali, kao i uklapanje nove deonice sa rampama na Ostružničkoj petlji. Tender podrazumeva i prateću infrastrukturu - kišnu kanalizaciju, saobraćajnu signalizaciju i opremu puta, javno osvetljenje, instalaciju naponske mreže i električne podstanice, telekomunikacionu infrastrukturu i uređenje putnog pojasa.

Od ponuđača se očekuje da ispunjava opšte uslove koji podrazumevaju da mu je prosečan godišnji obrt u poslednjih pet godina 40 miliona evra, kao i da je realizovao najmanje dva mosta određene veličine i vrednosti. Takođe, zahteva se iskustvo, da raspolaže odgovarajućim osobljem i neophodnom opremom i da je finansijski dobrostojeći.

U protekle dve i po decenije od kada je počela izgranjda obilaznice, građevinci su uspeli da završe sektor A, od petlje Batajnica do petlje Dobanovci u punom profilu auto - puta i sektore B1 - B5, od petlje Dobanovci do tunela Straževica kao polu auto - put. Ostalo je još da se završi petlja Batajnica, gde su radovi u toku.

Ugovoreni rok završetka radova je 1. jul. Takođe, deo od petlje Dobanovci do mosta na Savi, do punog profila auto-puta. I ovde je očekivani rok leto 2015.

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA