Beograđani dobili prelep skver na Gundulićevom vencu (FOTO)

Gradonačelnik je rekao da je sve to u sklopu aktivnosti promene Zakona o glavnom gradu kojim bi Grad Beograd preuzeo ovlašćenja nad šumama na teritoriji grada i dobio mogućnost da ih preuredi i ulepša

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas obnovljeni skver na Gundulićevom vencu, koji je JKP „Zelenilo - Beograd” potpuno preuredilo.

U PARKU ĆE BITI ZASAĐENO TRI PUTA VIŠE STABALA: Radovi se odvijaju po pravilima struke

Gradonačelnik je rekao da je to mesto do pre nekoliko meseci bilo nebezbedno i zapušteno, a da su građani 15 godina apelovali da se prostor uredi.

- Ovaj skver je sređen zahvaljujući inicijativi građana, koju su odbornici Skupštine grada prihvatili. Prošle godine smo počeli sa uređivanjem malih zelenih površina, koje se popularno nazivaju urbani džepovi, i do sada smo nekoliko takvih prostora uredili. Sigurno je da ćemo sa ovakvim aktivnostima nastaviti jer su građani prezadovoljni. Trudimo se da za godinu i po dana našeg mandata uredimo stotinu parkića, igrališta, urbanih džepova - istakao je Siniša Mali.

Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo

On je naveo da je sve to u sklopu aktivnosti promene Zakona o glavnom gradu kojim bi Grad Beograd preuzeo ovlašćenja nad šumama na teritoriji grada i dobio mogućnost da ih preuredi i ulepša.

Foto: Promo Foto: Promo

Radici „Zelenila” su, na skveru na Gundulićevim vencu, stari zastor od behaton ploča zamenili novim stazama i platoom od štampanog betona. Na obodima platoa izgrađeni su zidići na kojima su postavljene podloge za sedenje od hrastovog drveta.

Foto: Promo Foto: Promo

Postavljeno je šest klupa i pet metalnih đubrijera, kao i đubrijera za higijenu pasa. Formiran je novi travnjak i posađeno je 25 belih breza.

(Telegraf.rs / Izvor: Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA