MALI: Predstavnici Svetske banke izrazili su interesovanje za projekte Grada Beograda!

Tema sastanka bila je saradnja Grada Beograda sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC)

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa izvršnim direktorom Svetske banke i predstavnikom Srbije u Bordu direktora banke Jorgom Fridenom.

Tema sastanka bila je saradnja Grada Beograda sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), koja je članica Grupe Svetske banke, na projektu javno-privatnog partnerstva za pružanje usluga tretmana i odlaganja otpada na deponiji Vinča, kao i mogućnosti za dalju saradnju na drugim projektima javno-privatnog partnerstva po istom modelu.Takođe, bilo je reči i o merama koje grad preduzima u oblasti JPP projekata, privatizacija i grinfild investicija.

- Predstavnici Svetske banke izrazili su interesovanje za projekte Grada Beograda, kao i spremnost da se uključe, bilo pružanjem savetodavnih usluga, bilo finansiranjem. Na sastanku je ocenjeno da je Beograd lider u Srbiji i regionu u projektima javno-privatnog partnerstva i da takva pozicija u budućnosti može samo da se učvrsti. U tom smislu, imamo punu podršku Svetske banke - istakao je gradonačelnik Siniša Mali.

Gradonačelnik je delegaciju Svetske banke pozvao na „Belgrade Investment Days”, koji se održavaju od 21. do 23. septembra.

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA