AUTOBUS JE GOREO, U PANICI SMO TRČALI NAPOLJE: Stravični vapaj srpskih turista koji su umalo izgoreli na putu za more!

Samo srećom su turisti koji su putovali iz Budve za Beograd ostali nepovređeni jer je autobus potpuno izgoreo za samo nekoliko minuta

  • 1

Turisti iz Srbije koji su se u utorak uveče vraćali iz Crne Gore ovogodišnje letovanje pamtiće po tome što su živi stigli kući.

NIJE NAM POLJULJAN IMIDŽ: Evo šta su iz "Laste" rekli posle incidenta u kojem je skroz izgoreo autobus pun putnika!

Iz Budve su krenuli ''Lastinim'' autobusom koji je posle četiri sata vožnje potpuno izgoreo, ali na svu sreću niko nije povređen.

Međutim, prava drama se dogodila oko 21.30 časova na magistralnom putu Podgorica - Kolašin, u mestu Crkvine, kod kanjona Morača, kada je zadnji trap autobusa zahvatio plamen. Srećom vozač je primetio šta se dešava, zaustavio autobus i evakuisao putnike, a spasen je i prtljag.

- Sve se desilo samo što smo izašli iz jednog od tunela. Već nas je sve i san oborio kada se autobus zaustavio, a vozač izašao napolje. Vrlo brzo se vratio i rekao nam da napustimo autobus. Putnici su krenuli bukvalno da trče kako bi izašli napolje. Kad smo izašli, vozači su protivpožarnim aparatima, do dolaska vatrogasaca, gasili vatru koja je izbila u zadnjem delu autobusa. Međutim, autobus je ekspresnom brzinom potpuno izgoreo, bio je sav u plamenu. Iako su vozači uprokos vatri uspeli da izvuku naš prtljag, neki putnici, koji su u panici požurili da napuste autobus, ostali su bez ličnih stvari - ispričao je jedan od putnika.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

STRAVIČNA DRAMA SRPSKIH TURISTA NA PUTU ZA MORE: Autobus potpuno izgoreo!

Autobus je već bio izgoreo kada su policija i vatrogasci stigli. Putnici su, u zavisnosti koliko je bilo slobodnih mesta, raspoređeni u autobuse koji su išli ka Beogradu i tako se vratili kućama.

Kako crnogorski mediji pišu, iz Odeljenja bezbednosti u Kolašinu nezvanično saopšteno da je požar izazvao spoj na elektroinstalacijama autobusa, usled čega je došlo do paljevine motora.

Kako za ''Naše novine'' kažu iz Saobraćajnog preduzeća ''Lasta'', istraga koja još traje pokazaće šta je tačan uzrok požara. U ''Lasti'' ističu da je autobus 3. avgusta bio na tehničkom pregledu koji je pokazao da je bio u potpunosti ispravan.

- Autobus, koji je iz Budve krenuo u 18 časova, prethodno je prošao redovnu kontrolu tehničke ispravnosti. Nema povređenih putnika, kao ni štete na prtljagu, a na autobusu je konstatovana totalna šteta - kako su rekli za ''Naše novine'' iz tog preduzeća.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA