MALI I DITMAN: Nemačke kompanije su zainteresovane za investicione projekte u Beogradu

Gradonačelnik Beograda pozvao je velike nemačke kompanije da uzmu učešće u planiranim javnim tenderima za navedene projekte

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, sastao se danas u Starom dvoru sa novopostavljenim ambasadorom Nemačke u Srbiji Akselom Ditmanom, sa kojim je razgovarao o odnosu dve države, kao i o investicionim projektima Grada Beograda u kojima bi mogle da učestvuju nemačke kompanije.

Sagovornici su potvrdili da su odnosi dve države u uzlaznoj putanji, posebno nakon nedavne posete nemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu, i pokazali spremnost da se nastavi dosadašnja dobra saradnja između srpske prestonice i Ambasade Nemačke u Srbiji.

Ambasador Ditman je izrazio zainteresovanost za neke od najvažnijih investicionih projekata Grada Beograda, kao i za planirane projekte javno-privatnog partnerstva u komunalnim delatnostima. On je posebno naglasio zainteresovanost vodećih nemačkih kompanija za projekte u oblasti prerade voda, otpada i otpadnih voda, kao i za projekte u oblasti energetske efikasnosti.

FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC

VUČIĆ I DITMAN O MIGRANTSKOJ KRIZI: Nemačka će pomoći Srbiji u izgradnji prihvatnog centra za izbeglice

Gradonačelnik Mali je ovom prilikom pozvao velike nemačke kompanije da uzmu učešće u planiranim javnim tenderima za navedene projekte.

Ambasador SR Nemačke je ponudio pomoć ambasade u rešavanju nekih od sanitarnih pitanja za raseljene pripadnike romske populacije, te je dogovoreno da se na nivou stručnih službi osmisli projekat čiju realizaciju bi podržala nemačka ambasada.

Gradonačelnik i ambasador su takođe razmotrili pitanje pomoći migrantima koji u velikom broju pristižu u Beograd i Srbiju, kao i u Nemačku. Mali je naglasio da je na nivou republike formirana radna grupa koja će razmotriti način na koji se može izgraditi privremeni centar za ove ljude, kao i da će Grad Beograd u okviru svojih nadležnosti pružiti svu neophodnu komunalnu pomoć za njegovo formiranje.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA