Od januara jeftinije parkiranje u Beogradu!

Građani će slanjem poruke ''stop'' plaćati samo onoliko minuta koliko ostave auto u garaži

  • 0

Iz Beogradskog „Parking servisa“  je, pored SMS naplate parkiranja, najavljena i nova android aplikacija ''Start - Stop'' sistem, čiji je cilj da vozačima omogući da plate parkiranje za tačno onoliko vremena koliko su proveli na parkingu, a koja bi trebalo da bude uvedena početkom sledeće godine.

Novi Beograd dobija 300 novih PARKING MESTA! (FOTO)

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković je predložio novo rešenje i od sledeće godine građani koji parkiraju vozilo neće više morati da plate sat vremena parkinga, bez obzira na to da li je vozilo ostalo 10 minuta ili pola sata, već će moći da pošalju, onog trenutka kada izlaze sa parking mesta, poruku "stop", najavio je Vesić.

Planirano je da se izbegne plaćanje parkinga po satnici, a da se uvede plaćanje po minutu, tako da nijedan građanin neće biti oštećen. Građani će slanjem poruke ''stop'' plaćati samo onoliko minuta koliko ostave auto u garaži.

- Kada platite parking, a ostanete manje od sat vremena, možete da pošaljete poruku ''stop'' i tada će sa telefonskog računa biti skinuto samo onoliko minuta koliko ste se parkirali, a ne sat vremena - objasnio je gradski menadžer Goran Vesić i dodao da se na taj način izlazi u susret građanima i brže oslobađaju parking mesta.

Foto: Parking servis Foto: Parking servis

- Poenta je da u centru grada što više parking mesta bude slobodno, da bi što veći broj ljudi mogao da parkira - najavio je Vesić i dodao da će ostati ista cena parking mesta.

Kada se pokrene „Start- Stop“ sistem građanin će morati da potpiše ugovor sa JKP „Paring servisom“ koji neće biti obavezujući, već će samo ustanoviti način plaćanja parkinga. U ponudi će biti pripejd ili postpejd način plaćanja.

Vesić je najavio da se priprema da od sledeće godine postoje pokazivači broja parking mesta u ulici, kao na garažama.

Prema procenama sekretarijata za saobraćaj, oko 40 minuta gube građani, odnosno vozači, tražeći parking mesto u centru grada, pa će u određenim ulicama biti postavljeni pokazivači, najavio je Vesić.

- Kada krećete ulicom, moći ćete da vidite da li u toj ulici ima parking mesta ili nema slobodnih - objasnio je Vesić i dodao da će to pomoći vozačima da se brže parkiraju.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA