"BEOGRAD NA VODI" PROJEKAT VREDAN 3,5 MILIJARDE EVRA: Prelomna tačka u napretku Srbije!

Ovaj projekat će privući druge investitore i to je ona prelomna tačka posle koje ćemo moći da kažemo da je Beograd krenuo putem napretka, rekao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 86

Razvojem projekta "Beograd na vodi“ glavni grad Srbije postaje pravi turistički i poslovni centar Balkana.

Ovaj projekat će privući druge investitore i to je ona prelomna tačka posle koje ćemo moći da kažemo da je Beograd krenuo putem napretka, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

KAMEN TEMELJAC U NEDELJU: Beograd na vodi pokrenuće celu privredu

On je gostujući na TV Pink naglasio da je "Beograd na vodi“ najvažniji projekat naše zemlje koji treba u Beograd i Srbiju da donese investiciju vrednu 3,5 milijarde evra.

- To je investicija koja treba da obezbedi desetak hiljada novih radnih mesta i potpunu promenu izgleda našeg grada. Mi smo uspeli da za veoma kratko vreme raščistimo prostor na kome će se graditi "Beograd na vodi“, a to je oko stotinu hektara. Decenijama unazad skoro svaka gradska vlast je pokušavala da uradi nešto na ovom prostoru, ali mi smo prvi koji smo uspeli uspeli da raščistimo ovaj prostor koji je bio pod magacinima, šinama, zapuštenim objektima koji ničemu nisu služili. To je zato što mi radimo. Postavljanje kamena temeljca znači da počinje izgradnja prvih zgrada, u prvoj fazi biće izgradnja oko 300.000 kvadrata u šta će biti uloženo oko 300 miliona evra. To je nešto što će pokrenuti građevinsku industriju Srbije, a kasnije će biti zamajac za razvoj i povećanje našeg bruto društvenog proizvoda - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je podsetio da su svi urbanistički planovi Beograda uključujući i one koje su usvajali oni koji se danas bune protiv "Beograda na vodi“ predviđali na tom prostoru izgradnju nekoliko miliona kvadrata.

- Oni koji sada najavljuju da će pokušati da fizički spreče postavljanje kamena temeljca za Beograd na vodi što je nečuvena bruka imali svoj projekat na istom prostoru koji se zvao Menhetn na vodi - rekao je Vesić i dodao da je problem u tome što za realizaciju tog projekta "nisu bili su stanju da obezbede ne 3.5 milijardi već ni 3.5 evra i što ne da nisu rasčistili oko sto hektara magacina, šina i ko zna čega već ni kamen nisu bili u stanju da pomere - dodao je Vesić.

On je naglasio da se u Beogradu na svakom koraku nešto gradi i da je naš grad postao jedno veliko gradilište sa puno kranova.

- Rekonstrukcija trga Slavija će početi u aprilu iduće godine, a tender će biti raspisan između 1. i 15. novembra i mi se zaista trudimo da Beograd pretvorimo u gradilište, a to pokazuje i podatak da smo za prvih šest meseci ove godine izdali više od 400 građevinskih dozvola - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Nadam se brzoj rekonstrukciji hotela "Jugoslavija", gradi se velikim kompleks u Rajićevoj ulici koji je stajao godinama, šoping mol u Višnjici, veliki kompleks u Dalmatinskoj ulici, nova zgrada Airportsity, precizirao je Vesić.

Pored toga počinje gradnja nekoliko hotela poput Hiltona, blizu Slavije tako da Beograd sve više postaje ono što svi mi želimo, a to je pravi centar Balkana i ovog dela Evrope, zaključio je Vesić.

Govoreći o pitanju migranata Vesić je naglasio da Grad Beograd u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalna i boračka pitanja i Komesarijatom za izbeglice radi sve da tim ljudima olakša vreme koje provedu u Beogradu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Naše komunalne službe su prisutne u parku kod Autobuske stanice i održavaju higijenu, a otvoren je Dečji kutak u hotelu Bristol. Tu je organizovana jedna vrsta malog obdaništa gde majke sa malom decom mogu da provedu vreme, imaju hranu, lekarsku negu, sa njima rade vaspitačice i lica koje govore arapski - istakao je Vesić.

On je rekao da Srbija u saradnji sa EU sprema svoj prihvatni centar koji će biti u okolini Beograda.

- Politika grada Beograda je usklađena sa politikom Vlade Srbije, a politika vlade je usklađena sa evropskom politikom. Mislim da se u ovoj celoj situaciji Srbija ponela bolje nego druge zemlje zato što smo mi zemlja koja je primila najviše izbeglica iz bivše Jugoslavije - naglasio je Vesić.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    26. septembar 2015 | 13:31

    BG na vodi je projekat koji pretvoriti Beograd u veoma pozeljnu i prestiznu lokaciju za one sa dubokim dzepom, a za nas nova radna mesta i mnoge druge ekonomske pogodnosti.

  • Petar

    26. septembar 2015 | 15:40

    Neki nikako da shvate da ovo nije politički projekat nego razvojni i da dnevna politika tu nema šta da traži, ovaj projekat će nadživeti i ovu vladu i narednih 5. Ovop je nešto što je dobro za sve građane i celu zemlju, ovo je rezultat odgovorne politike.

  • violeta

    26. septembar 2015 | 12:43

    Sa SNS-om Srbija ide napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA