DECA ĆE UŽIVATI: Julino brdo dobilo novo igralište za najmlađe! (FOTO)

Uređene je finansirao grad Beograd sa četiri miliona dinara, a novo igralište danas su obišli gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić

  • 4

Naselje Julino brdo na Čukarici od danas je bogatije za još jedno dečje igralište, a mališani iz tog kraja moći će ubuduće da se igraju na novim spravama - ljuljaškama, klackalicama i vrteškama.

Otvorena prva zelena pijaca u Kaluđerici!

Na prostoru nekada neuređene zelene površine, postavljene su nove sprave, kao i gumena podloga kako se deca ne bi povređivala, obnovljene su staze i travnjak oko igrališta i postavljene nove klupe.

Uređene je finansirao grad Beograd sa četiri miliona dinara, a novo igralište danas su obišli gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

U izjavi novinarima, Vesić je istakao da je igralište uređeno na inicijativu građana Čukarice, podsećajući da se grad trudi da u dogovoru sa opštinama i građnima otvori što više šličnih igrališta. Kako je rekao, neophodno je da se svuda gde živi već broj ljudi uredi novo igralište za decu i tako podigne kvalitet života ljudi.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Ovo je bila zelena površina bez sadržaja za decu, a sada imaju novo moderno igralište po svim standardima i ovo su trenuci kad možemo da kažemo da smo zadovoljni - rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je najavio da grad nastaviti da uređuje dečja igrališta i da već skuplja zahteve, jer je potrebno da u svakom delu grada postoji više igrališta za decu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik opstsine Čukarica Srđan Kolarić zahvalio je gradskoj vlasti "Zelenilu Beograd", koji je radio na uređenju igrališta, i pozvao građane da čuvaju igrališta od ošetćenja.

On je rekao da je igralište na Julinom brdu osmo koje je napravljeno u poslednje vreme, i najavio da će opština nastaviti da pravi igrališta, kako bi u svakom delu Čukarice bilo po jedno igralište za najmlađe.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knez

    4. oktobar 2015 | 01:15

    Decije igraliste u parku u Pozeskoj treba hitno renovirati. Tu se skuplja mnogo dece i bilo bih jako dobro kada bi se napravilo nesto slicno kao kod zoo vrta... nesto modernije

  • DH

    3. oktobar 2015 | 20:17

    Kad ce Paviljoni da dobiju decije igraliste?Ovo sto imamo je prepuno izmeta od vlasnickih pasa,setaju se psi kroz igraliste i vlasnike bas briga dal ce neko dete da zgazi.A ne daj Boze da im se nesto kze..Druga stvar,kad paddne kisa danima bude barustina ispod ljuljaski..

  • Раднаскела

    4. oktobar 2015 | 09:08

    Вратите се назад за годину дана и сликајте поново то игралиште.Бојим се да неће много да остане од тога. Велики проблем са овом земљом је што нико не одржава ништа и све је лепо само кратко време док је ново. Живи били, па видели !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA