NAMERNO SAM "IZGUBILA" PET KLJUČEVA U CENTRU BEOGRADA: Šta mislite, da li me je iko pozvao da mi ih vrati?

Narezali smo pet ključeva. Na njih smo zakačili raznobojne priveske na kojima su bili napisani moje ime i moj broj telefona. Onda smo ih ostavili na pet lokacija u gradu. Evo šta se zatim desilo...

  • 19

Mnogima se desi da izgube ključ od stana, automobila, lokala i tada nastaje prava noćna mora. Kopiranje novih, razmišljanja "šta će onaj koji nađe ključ uraditi sa njim", strepnja...

Ekipu Telegrafa je zanimalo šta se tačno dešava u takvim situacijama, pa smo zato napravili plan: Zahvaljujući proizvođaču sigurnosnih vrata "Alkatraz", narezali smo pet ključeva (ne brinite, ovi ključevi su "ćorak", ne otvaraju nijedna vrata). Na njih smo zakačili raznobojne priveske na kojima je su bili napisani moje ime i moj broj telefona.

Sa ovim uređajem više nikada nećete izgubiti ključeve, novčanik ili telefon! (VIDEO)

Ključ sa zelenim priveskom ostavili smo "slučajno" na klupi na Kalemegdanskoj tvrđavi. Ključ na kom je bio zakačen beli privezak "izgubili" smo u parku kod autobuske stanice. Ključ sa crvenim priveskom je našao svoje mesto na stepenicama ispred Šoping centra "Ušće". Ključ sa plavim priveskom je ostavljen kod Vukovog spomenika, dok smo crni ključ ispustili u ulici Kralja Milana.

Pošto smo razbacili sve ključeve po gradu, ostalo nam je samo da čekamo da nam se neko javi.

Printskrin: Google Maps Printskrin: Google Maps

Samo pola sata nakon što smo ostavili zeleni ključ, pozvao nas je jedan gospodin koji je zvučao srećno što se neko javio na telefon.

Goran Vesić uručio ključeve kombija za prevoz dece

Zahvalili smo mu i rekli da baci ključ, a on je delovao zbunjeno. Ništa mu nije bilo jasno. Pa smo mu objasnili.

Ubrzo potom javio se i pronalazač belog ključa. Objasnili smo mu o čemu se radi i zahvalili mu.

Posle 2 sata pozvao nas je muškarac, rekli bismo po glasu da je tinejdžer, koji je pronašao crveni ključ. Objasnili smo mu da je u pitanju eksperiment i zahvalili mu, a on nas je upitao šta da radi s ključem.

Negde uveče javila se starija gospođa da nam kaže da je plavi ključ kod nje. Isto smo joj ukazali zahvalnost što se javila i objasnili joj sve, međutim, ona je bila ljuta što smo je prevarili, jer je ona zvala svu rodbinu da ih pita šta da radi sa ključem. Izvinili smo joj se i nekako smo završili razgovor.

Odmah posle nje pozvao je stariji muškarac i rekao da dođemo u Ulicu Kraljice Marije da bismo preuzeli ključ, jer, kako je rekao, sigurno nismo mogli da uđemo u stan. Oduševila nas je njegova reakcija, pošto je delovao zaista zabrinuto.

 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Eto, ovim eksperimentom smo testirali građane naše prestonice i, priznaćete, rezultat je zaista iznenađujući i divan. 

Još jedna bitna stvar koju smo svi naučili: ako želite da vas nazovu kad izgubite ključeve - napišite na privesku broj telefona!

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stockholm

    7. oktobar 2015 | 14:39

    Ostavite novčanike sa 100 € pa da vidimo poštenje !

  • Република Српска

    7. oktobar 2015 | 16:35

    Зашто нисте намерно изгубили новац па да проверите експеримент дали ће грађани који пронађу новчаник или торбицу са парама позвати власника?Али да оставите минимално 1000€

  • Sasa

    7. oktobar 2015 | 14:38

    Ne brinite nismo svi stanije kristijani,nemoral ostalo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA