Registruju svoje vozilo NA STRANE TABLICE, pa DIVLJAJU po Beogradu! (FOTO)

Stranac ili neki dovitljivi Beograđanin parkirao je svoje vozilo na zelenoj površini, a način na koji je utekao svim nadležnim službama, malo je reći - neverovatan je!

  • 4

U Beogradu je u poslednje vreme sve više vozila registrovanih na strane table, čiji vlasnici, gle čuda, mogu da se parkiraju gde god požele, a da ih niko ne dira. 

Upravo na ovaj način je jedan stranac ili neki dovitljivi Beograđanin izbegao kazne i sve "nadležne" službe, iako je svoje vozilo parkirao na zelenoj površini. Da je to uradio neko sa srpskim oznakama, odmah bi dobio čestitku u vidu kazne.

LJUDI SU SE NA OVOM MESTU U BEOGRADU PARKIRALI 30 GODINA, a onda su odjednom počeli da dobijaju KAZNE OD 5.000 DINARA! (FOTO)

Naime, vozilo stranih registarskih tablica (442PTL75) celog prethodnog vikenda bilo je parkirano na zelenoj površini u centru Beograda. Osim što mu niko nije pisao kaznu, niko ga nije ni pomerio sa površine čije je uništavanje zabranjeno. Apsurd je što je trud građana da se ono ukloni naišao samo na saznanje da za vozila sa stranim registarskim oznakama, gotovo niko nije nadležan.

Građani, koji su snimili ovo vozilo, obratili su se komunalnoj inspekciji, koja, ispostavilo se, vikendom ne radi. U Komunalnoj policiji, navodno, rečeno im je da niko nije nadležan za strana vozila, a saznali su i da ne može da reaguje ni saobraćajna policija jer nije saobraćajna površina u pitanju.

Foto: Facebook/Filip Vukša Foto: Facebook/Filip Vukša

NISTE STAVILI KVAČICU NA "Ć" I "Č" U SMS PORUCI? Evo koliku ćete kaznu zbog toga da platite!

Kao instituciji zaduženoj za obezbeđivanje komunalnog reda u Beogradu, Telegraf se ovim povodom obratio beogradskoj Komunalnoj policiji.

Objasnili su nam da oni ne mogu da reaguju ukoliko u vozilu stranih oznaka ne zateknu vlasnika osim što mogu o tome da obaveste komunalnu inspekciju ili Saobraćajnu policiju, a što zavisi od toga gde je vozilo parkirano.

- Po Odluci o komunalnom redu, članu 23, u cilju zaštite površine javne namene i površina u javnom korišćenju, zabranjeno je kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila na javnoj zelenoj površini, zelenoj površini oko objekta javne namene i zelenoj površini koja se javno koristi. Međutim, Komunalna policija nije nadležna kada je reč o vozilima sa stranim tablicama, osim ako ne zatekne vlasnika u vozilu. Ukoliko komunalni policajac zatekne vlasnika, dužan je da proveri njegov indentitet i privremeno mu oduzme lična dokumenta koja će mu biti vraćena tek kada plati celokupan iznos kazne - objašnjavaju za naš portal u Komunalnoj policiji.

Od januara jeftinije parkiranje u Beogradu!

U slučaju, odnosno ukoliko komunalna policija zatekne vozilo sa stranim tablicama bez vlasnika na zelenoj površini, dužna je da obavesti Komunalnu inspekciju kako bi izdala nalog da se vozilo ukloni. 

- Ukoliko je takvo vozilo, bez vlasnika, na kolovozu, Komunalna policija je dužna da o tome obavesti Saobraćajnu policiju, kako bi dala nalog za uklanjanje vozila - kažu u Komunalnoj policiji.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA