BEOGRAD je postao najatraktivnija destinacija za INVESTICIJE, tvrdi Goran Vesić!

Gradski menadžer je rekao da je potencijalne investitore posebno obradovala i današnja najava Vlade Srbije da će od 1. januara biti izdavane elektronske građevinske dozvole

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je Beograd postao najatraktivnija destinacija za investicije u ovom delu Evrope i podvukao da su investitori najviše zadovoljni što imamo gotove projekte i pravni i zakonski okvir u kome mogu da rade. 

Vesić je nakon 16. međunarodne konferencije "Prodekspo", koju je otvorio zajedno sa zamenikom ministra finansija Grčke Trifonom Aleksijadisom, rekao Tanjugu da je investitorima poručio da u Beogradu imaju Gradsku upravu koja ih neće pustiti da ostanu sami i koja će im pomoći da reše sve eventualne probleme.

BEOGRAD NA VODI - ISKORAK U 21. VEK: Vesić o "ostvarenju sna starog 200 godina"

- Osim "Beograda na vodi" koji je trenutno najveći evropski projekat i koji u Grčkoj izaziva veliku pažnju svih investitora, objasnili smo kako je ova gradska uprava promenila strategiju razvoja Beograda u odnosu na ono što se dešavalo desetinama godina unazad - rekao je Vesić, koji se sastao sa predstavnicima nekoliko velikih investicionih fondova i grčkim investitorima u nekretnine i izgradnju stambenih i poslovnih objekata.

Foto: Tanjug/Beoinfo, Telegraf Foto: Tanjug/Beoinfo, Telegraf

Kako je naveo, osim "Beograda na vodi" koji je veliki projekat i koji se nalazi na samoj reci Savi, predstavljen je i projekat "Makiško polje", koji se takođe nalazi blizu Save, kao i projekat Bloka 18 koji je preko puta "Beograda na vodi", sa novobeogradske strane.

- Pokazali smo gde sve može Beograd da se širi sa leve obale Dunava, od Pupinovog do Pančevačkog mosta, koji je ogroman prostor potpuno neiskorišćen, kao i projekte u vezi sa Adom hujom na toj strani obale, sa desne strane Dunava, od Pančevačkog mosta pa sve do Ade Huje. Pokazali smo i neke druge interesantne projekte. To je bila prva važna poruka - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, druga važna poruka je bila da potencijalnim investitorima pokažemo da Beograd ima okvir za dobro investiranje, navodeći Zakon o planiranju i izgradnji i Zakon o radu.

VESIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE BOŽOVIĆA: "Beograd na vodi" nije pljačka već milionska investicija!

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Zakon o planiranju i izgradnji zaživeo je već posle prvih šest meseci primene, a broj izdatih građevinskih dozvola je veći za preko 35 odsto, dok je u Beogradu to čak i više.

- Veoma lako se dobijaju gradevinske dozvole, za osam dana -  istakao je gradski menadžer i dodao da sve to pokazuje da su investitori dobrodošli.

Zakon o radu koji je usvojen je moderan zakon koji investitori traže i koji olakšava investiranje u Beogradu. Potencijalne investitore je posebno obradovala i današnja najava Vlade Srbije da će od 1. januara biti izdavane elektronske građevinske dozvole. 

Gradski menadžer je dodao da je ono što se posebno sviđa investitorima to da dolazimo s gotovim projektima, sa uređenim zakonskim okvirom i spremnošću Skupštine grada Beograda da im pomogne.

On je u tom smislu naveo primer vlasnika hotela "Jugoslavija" koji su svima na skupu preneli kakve su probleme imali i koliko su i kakvu pomoć sada dobili od Gradske uprave.

Vesić je zaključio da među grčkim investitorima imamo dobru osnovu, da grčke kompanije i pored situacije u toj zemlji imaju novca da investiraju u inostranstvu, uz ocenu da je učešće na skupu u Atini bio pravi potez.

- Potrebno je da budemo tamo gde su oni koji mogu da investiraju, a ovde su bile ne samo grčke već i velike evropske kompanije i fondovi - precizirao je Vesić.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA