STUDENTI NEĆE PRIJEM KOSOVA U UNESKO: Protestni skup ispred Pravnog fakulteta! (FOTO)

- Oni koji danas žive na Kosovu rušili su našu kulturnu baštinu, pa ne može biti etički pravedno primanje Kosova u Unesko - kaže Stanko Debeljaković, student Pravnog fakulteta

  • 8

Oko 150 studenata Beogradskog Univerziteta okupilo se oko 11.30 sati ispred Pravnog fakulteta odakle su krenuli u mirnu protestnu šetnju kako bi ukazali na neslaganje s mogućim prijemom Kosova u Unesko.

NIKOLIĆ OTVORIO DUŠU: Odluka UNESKA neće biti dobra po Srbiju! #NoKosovoUnesco

Student Stanko Debeljaković rekao je novinarima da studenti žele na miran i dostojanstven način da iskažu svoj stav i pokažu šta misle o mogućem prijemu KiM u tu organizaciju Ujedinjenih nacija.

- Oni koji danas žive na Kosovu rušili su našu kulturnu baštinu, pa ne može biti etički pravedno primanje Kosova u Unesko - kaže jedan od okupljenih Stanko Debeljaković student Pravnog fakulteta.

Studenti su od Hrama svetog Save ka Crkvi svetog Marka krenuli tačno u 12.44, simbolično odabrano vreme kao upozorenje na to da prijem Kosova u Unesko predstavlja kršenje Rezolucije 1244.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

MINIRA SE POČETAK SEDNICE UNESKA! Lobiranje za PRIJEM KOSOVA pomera odluku? #NoKosovoUnesco

Debeljaković je naveo da će ispred Hrama svetog Save u 12.44 biti održan centralni deo protesta posle koga sledi šetnja do Crkve svetog Marka.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Procenjuje se da je bilo oko tri, četiri hiljade studenata.

Naglasio je da naša kultura i tradicija počivaju na Kosovu i da nisu saglasni da oni koji su se na neprimeren i grub način ophodili prema njoj sad treba da brinu, i to kroz Unesko.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Okupljeni nose srpske zastave, kao i transparente kojima se protive prijemu KiM u Unesko.

Vreme je simbolično i njime se ukazuje na to da bi prijem Kosova u Unesko predstavljalo kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Na plenarnoj sednici Izvršnog saveta Uneska trebalo bi danas posle podne da se glasa o predlogu Albanije i grupe država za prijem Kosova u tu organizaciju, a Srbija je pozvala članice Uneska da taj zahtev odbiju i odbace.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    21. oktobar 2015 | 15:58

    Podrska studentima!Bravo mladosti nasa pokazite misevima koji su se radi uskih interesa zavulki u svoje rupe,kako se brani identit i srbsko kulturno istorisko bice!

  • dobrica

    21. oktobar 2015 | 15:22

    ustani srbijo,kazi jasno i glasno,na ulice,ispred stranih ambasada i predstavnistva,posalji svoj glas,da se cuje i vidi!

  • siguran izvor

    21. oktobar 2015 | 13:52

    Hajmo svi Na UNESCOV Facebook I Instagram i ta I mason da protestujemo.. To je najaci protest, ovako bog zna dal ce nas vidjeti.. Sramotaaaa sta nam rade...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA