Beograd počeo sa uplatom subvencija za privatne vrtiće!

- Do sada je izdato oko 4.000 odbijenica i preko 3.000 rešenja za upis u privatne vrtiće. Sredstva su stigla na račune roditelja za oko 1.000 mališana, a svakog dana se sukcesivno radi na novim rešenjima i uplaćuju se sredstva - rekla je Vujovićeva

  • 3

Grad Beograd počeo je sa uplatom subvencija za deo troškova boravka dece u privatnim vrtićima, rekla je pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, gostujući na RTV Studio B.

Ona je naglasila da je Grad Beograd veoma zadovoljan saradnjom sa privatnim vrtićima, iako je bilo malo nepoverenja roditelja da će uplate stići na vreme.

- Do sada je izdato oko 4.000 odbijenica i preko 3.000 rešenja za upis u privatne vrtiće. Sredstva su stigla na račune roditelja za oko 1.000 mališana, a svakog dana se sukcesivno radi na novim rešenjima i uplaćuju se sredstva - rekla je Vujovićeva i dodala da posao nimalo nije lak, ali da se uspešno sporovodi ova odluka grada.

PONOVO BEZBEDAN: Deca se uskoro vraćaju u vrtić "Dragan Laković"!

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prema njenim rečima, privatni vrtići stalno proširuju svoje kapacitete, a grad prati njihov rad i nadgleda uslove u kojima borave deca.

- Posetili smo nekoliko privatnih vrtića i uverili se da su uslovi rada izvanredni, kao i da je kadar koji tamo radi stručan i dobro obavlja svoj posao - istakla je pomoćnica gradonačelnika i dodala da se nada da do kraja mandata ove gradske vlasti neće biti lista čekanja za upis dece u vrtiće.

LEPE VESTI: Nova mesta u vrtićima za beogradske mališane!

Govoreći o bezbednosti dece koja borave u vrtiću "Dragan Laković", Irena Vujović je naglasila da su se mališani pre dva dana vratili u svoj vrtić i da je njihov boravak tamo sada bezbedan.

- Na zahtev gradonačelnika, onog dana kada se osetio neprijatan miris deca su odmah premeštena u druge vrtiće. Sve preporuke Instituta "Vinča" smo ispoštovali. Sve je urađeno u skladu sa nemačkim standardima, očišćena je čitava ventilacija i vazduh će se prečišćavati 24 sata – objasnila je Irena Vujović.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Povodom rekonstrukcije objekta Osnovne škole "Mića Stojković" u Dražnju, koja je izgorela 2014. godine, Irena Vujović je rekla da je Grad Beograd odnosno Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu krenuo sa rekonstrukcijom objekta tokom oktobra i planirano je da radovi budu završeni krajem januara 2016. godine.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • naroz

    22. oktobar 2015 | 15:32

    A zašto su odbijeni?Verovatno zato što su im primanja prevelika?Koji je uopšte ktiterijum da dete bude primljeno u državno obdanište?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA