"ZELENILO" PROSLAVILO 86. ROĐENDAN: Otvorena dva sportska terena i igralište

Na dečjem igralištu postavljeni su novi rekviziti za igru dece sa zastorom od gumenih ploča, ukupne površine 133 kvadratna metra

  • 0

Danas je obeleženo 86 godina postojanja JKP "Zelenilo - Beograd" otvaranjem dva sportska terena i dečjeg igrališta u Ulici Miće Radakovića u zemunskom stambenom naselju Sava Kovačević, a kome su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Vesić je istakao da se radi o veoma uspešnoj godini za ovo preduzeće i izrazio nadu da će u narednoj godini biti još veći broj uređenih zelenih površina.

- Iako nije najstarije preduzeće u gradu, "Zelenilo" ima veoma dugu tradiciju uređivanja zelenih površina i parkova u Beogradu. Više od 1.200 zaposlenih brine o preko 70.000 drvorednih stabala, 1.300 dečjih igrališta, mnoštvu parkova vodeći tako računa o "plućima grada" i našim životima -rekao je Vesić i dodao:

- Prošle godine naša ambicija bila je da se, pored velikih parkova, uradi što više malih zelenih površina, urbanih džepova i tako podigne kvalitet života sugrađana. Uspeli smo da uredimo njih stotinu, a sa tim ćemo i dalje nastaviti

On je poručio da su važne pomena i nove tehnologije koje ovo preduzeće primenjuje.

ISPRAVLJENA SRAMOTA: Ovako izgleda novi spomenik MILICI RAKIĆ u Tašmajdanskom parku! (FOTO)

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Treba pomenuti i nove tehnologije koje ovo preduzeće primenjuje, poput onih na Skveru Slobodana Jovanovića, koji je otvorio predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, radove na Trgu Đoke Vještice i druge, što sve omogućuje da se i druge površine, koje do juče nije bilo moguće zamisliti kao zelene površine, dobiju novi i moderan izgled  - istakao je Goran Vesić.

Kako kaže, uređuju se, takođe, i površine oko gradskih bulevara, auto-puta, što sve daje bolju i lepšu sliku grada.

- Mi ćemo se kao Grad Beograd truditi da taj trend nastavimo i dalje i da Beograd iz godine u godinu bude sve lepši

Na dečjem igralištu postavljeni su novi rekviziti za igru dece sa zastorom od gumenih ploča, ukupne površine 133 kvadratna metra.

Uređeni prilazi plaži ''Lido'' (FOTO)

Rekviziti su grupisani u deo za manju decu, uzrasta od dve do pet godina, dok se u drugom delu nalaze rekviziti za decu od pet do 12 godina. Postavljene su i klupe sa naslonom i obnovljen plato i pešačke staze, a uređena su i dva sportska terena za košarku i mali fudbal.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

U zoni za miran odmor postavljeni su stolovi sa tablama za šah.

- Ovo je novina koju "Zelenilo" uvodi u svom radu, jer uređenjem međublokovskih površina i mini-projektima dobija se novi kvalitet. Kao što smo danas u Zemunu, tako ćemo sutra ići i u ostale opštine, jer je naša ideja da svi projekti budu ravnomerno raspoređeni na teritoriji grada - rekao je Borko Milosavljević.

On je dodao da istovremeno, svi nacrti projekata gradskih preduzeća stigli su u Skupštinu grada, i na razmatranju su.

- Svi zahtevi naših sugrađana biće inkorporirani. Predlozi i sugestije sugrađana biće u narednom periodu osnov funkcionisanja naših komunalnih preduzeća, jer je njihova svrha upravo poboljšavanje uslova života i zadovoljavanje potreba stanovnika glavnog grada

Dejan Matić, predsednik opštine Zemun, istakao je da je uređivanje ove međublokovske površine rezultat dobre saradanje sa sugrađanima i Gradom Beogradom, naglasivši da rukovodstvo ove opštine ne pravi razliku po naseljima, već nastoji da svako od njih dobije sve elemente i sadržaje koji doprinose kvalitetnijem životu svih stanovnika opštine.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Govoreći na obeležavanju 86 godina od postojanja JKP "Zelenilo - Beograd", Slobodan Stanojević, direktor ovog gradskog preduzeća, naglasio je da se radi o veoma uspešnoj godini.

- Tokom ove godine završeno je 25 dečjih igrališta, 15 sportskih terena, deset fitnes parkova i desetak urbanih džepova. Trenutno smo u završnoj fazi na još 15 lokacija. Sve ćemo završiti do kraja godine, urađen je novi plan za narednu godinu, koji usaglašavamo sa osnivačem odnosno Gradom Beogradom i imamo garancije da ćemo raspolagati dovoljnim sredstvima - rekoa je Stanojević.

Prema njegovim rečima, inovacijama u radu uspeli su da prošire sadržaj i način rada, što je veoma dobro prihvaćeno i od sugrađana.

- Ukoliko uspemo da uredimo Pinorski park i Terazijski plato, što su inače veoma veliki zahvati, imaćemo urađene sve parkove u centru grada, što se nikada do sada nije dogodilo. Na tom istom prostoru imamo i mnoštvo urbanih džepova, nastupamo po prioritetima, istovremeno ne zapostavljajući nijedan deo grada - istakao je Stanojević i dodao:

-  Takođe, držimo se uspostavljenih standarda, imamo najnoviju parkovsku opremu, koju sami proizvodimo, i koja je atestirana, što sve garantuje da ćemo uz naše radnike, na koje smo ponosni, i u saradnji sa Gradom Beogradom uspeti u nameri da Beograd bude jedan od najuređenijih gradova u regionu .

Proslava jubileja bila je istovremeno i prilika da rukovodstvo ovog gradskog preduzeća nagradi svoje najbolje radnike.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA