Komunalna policija obeležila svoj dan, posetio ih gradonačelnik Beograda (FOTO)

Gradonačelnik je istakao da komunalni policijaci rade težak i odgovoran posao, kao i da nije lako napraviti neku organizacionu jedinicu od nule, kakav je slučaj sa Komunalnom policijom u Beogradu

  • 2
Siniša Mali, komunalna policija Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić obišli su danas pripadnike Komunalne policije koji obeležavaju petu godinu od osnivanja.

UVODI SE RED! Evo zašto će od sada INSPEKCIJA u Beogradu biti JAČA!

Njih su, u prostorijama ove službe, dočekali načelnik Komunalne policije Nikola Ristić, njegov zamenik Darko Vujsić, kao i pripadnici Komunalne policije i drugi zaposleni.

Gradonačelnik je istakao da komunalni policijaci rade težak i odgovoran posao, kao i da nije lako napraviti neku organizacionu jedinicu od nule, kakav je slučaj sa Komunalnom policijom u Beogradu.

- U toku prošle i ove godine ostvaren je ogroman napredak u efikasnosti Komunalne policije. Više se radi na terenu, a to znači i veći broj direktnih kontakata sa građanima, posebno sa onima koji krše komunalni red. Posao koji radite nije običan posao. Vaš rad osigurava veću bezbednost i komunalni red u gradu i zbog toga je za svako poštovanje - ukazao je Mali i najavio nova ulaganja u tu službu jer je to najmanje što Grad Beograd može da uradi.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je istakao da, bez obzira na izmene Zakona o Komunalnoj policiji, postoji mogućnost, prema sadašnjoj sistematizaciji, da se zaposle dodatna 43 komunalna policajca, jer su oni više nego neophodni.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ristić je podsetio da je Komunalna policija formirana da obezbedi komunalni red u gradu, ali ne samo da kažnjava građane već i da gradi obostrano poverenje.

- Pripadnike Komunalne policije mora da odlikuje profesionalizam, hrabrost i nepokolebljivost. Iako su nam data ograničena ovlašćenja, trudili smo se da radimo za naš grad i da se sugrađani osećaju bezbednije u njemu - naveo je Ristić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je podsetio da je u proteklih pet godina stasalo tri generacije komunalnih policajaca i izrazio nadu da će se izmenom Zakona o Komunalnoj policiji omogućiti da se taj broj poveća kako bi efikasnost bila još veća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    22. decembar 2015 | 11:39

    Daj boze da se prime novi komunalni policajci koji bi delovali odnosno bili na usluzi gradjana na celoj teritoriji grada.

  • Marija

    22. decembar 2015 | 11:36

    Daj boze da se prime novi komunalni policajci koji bi delovali i bili na usluzi gradjana na celoj teritoriji beograda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA