POKRENUT POSTUPAK PROTIV INFOSTANA: Ispituje se da li su zloupotrebili položaj!

Komisija osnovano pretpostavlja da društvo "Infostan" poseduje poslovno osetljive informacije o broju korisnika koji ne koriste usluge osiguranja domaćinstva, izlistan kroz sistem objedinjene naplate

  • 0

Komisija za zaštitu konkurencije je pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv društva Javno komunalno preduzeća "Infostan" iz Beograda radi ispitivanja povrede konkurencije iz člana 16. Zakona o zaštiti konkurencije.

Troškove slanja septembarskih računa snosi isključivo "Infostan"

Zloupotreba dominantnog položaja na tržištu zabranjena je, a naročito u slučaju primenjivanja nejednakih uslova poslovanja na iste poslove sa različitim učesnicima na tržištu, čime se pojedini učesnici na tržištu dovode u nepovoljniji položaj u odnosu na konkurente.

PONOVO SE ŠTAMPAJU RAČUNI ZA INFOSTAN: Grad Beograd će snositi sve troškove!

Komisija osnovano pretpostavlja da društvo "Infostan" poseduje poslovno osetljive informacije o broju korisnika koji ne koriste usluge osiguranja domaćinstva, izlistan kroz sistem objedinjene naplate.

Foto: infostan.rs Foto: infostan.rs

Koristeći svoje saznanje i položaj, društvo "Infostan" je omogućilo akcionarskom društvu za osiguranje "Generali osiguranje Srbija" uvid u potencijalno tržište, odnosno pružila informacije o potencijalnim korisnicima koji ne koriste usluge osiguranja, čime je primenilo nejednake uslove poslovanja na iste poslove sa različitim učesnicima na tržištu, dovodeći u nepovoljniji položaj pojedine učesnike na tržištu u odnosu na konkurente, čime je zloupotrebilo dominanti položaj.

Komisija će u ispitnom postupku preduzeti dokazne radnje u cilju utvrđivanja odlučnih činjenica, koje su od značaja za ocenu postojanja povrede konkurencije.

Pozivaju se sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničnog stanja u ovom postupku da iste dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu Savska 25, Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA