Položen venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu! (FOTO)

Gradonačelnik Siniša Mali podsetio je na vekovno prijateljstvo dve države i dva naroda i istakao da je spomenik na Kalemegdanu trajni svedok savezništva sklopljenog tokom Prvog svetskog rata

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa državnim sekretarom za evropske poslove Ministarstva za spoljne poslove i međunarodni razvoj Republike Francuske Arlemom Dezirom i prisustvovao ceremoniji svečanog polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

Siniša Mali upoznao saudijskog princa sa projektom "Beograd na vodi" (FOTO)

Polaganju venaca prisustvovala je i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Gradonačelnik Siniša Mali podsetio je na vekovno prijateljstvo dve države i dva naroda i istakao da je spomenik na Kalemegdanu trajni svedok savezništva sklopljenog tokom Prvog svetskog rata.

- Srbija ima tradiciju održavanja diplomatskih odnosa sa Francuskom dužu od sto trideset godina, punu uzajamnog poverenja i saradnje. Naše dve države bile su ratni saveznici, a danas to savezništvo unapređujemo u miru - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je dodao da će današnji razgovori doprineti da posle identifikacije zajedničkih izazova i osnova za buduću saradnju pređu na sledeću fazu procesa, a to je pokretanje konkretnijih modela razvoja projekata saradnje.

Francuski državni sekretar za evropske poslove Arlem Dezir je sa svoje strane takođe istakao svoju veliku posvećenost produbljivanju odnosa između Francuske i Srbije.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Naše dve zemlje, kao dugogodišnji prijatelji i saveznici, treba da iskoriste svoju zajedničku prošlost i zajedničku bliskost kako bi konkretizovale zajedničke projekte kako na ekonomskom planu tako i na projektima daljeg zbližavanja građana naše dve zemlje, posebno mladih - naglasio je Dezir, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    9. novembar 2015 | 16:31

    Što su i dokazali na glasanju danas.

  • Dana

    9. novembar 2015 | 16:17

    Nas dugogodisnji prijatelj danas glasao protiv nas, mislim da je došlo vreme da se malo posvetimo i produbimo neka novo- stara prijateljstva sa zemljama koje stoje uz nas u ovim bas kriticnim trenutcima istorije našeg naroda, a i pravoslavlja i hriscanstva uopšte

  • Zvezdan

    9. novembar 2015 | 23:10

    Nekada su i možda bili prijatelji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA