NOVOGODIŠNJA KUTIJA za 1.000 mališana iz SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA!

Siniša Mali je pozvao socijalno odgovorne kompanije da pomognu deci i priključe se ovoj humanitarnoj akciji jer je, kako je naveo, svaka donacija dobrodošla

  • 0
DEVOJČICA I DEDA MRAZ Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas u Starom dvoru potpisivanju Sporazuma o saradnji u organizovanju humanitarne akcije "Novogodišnja kutija".

DECO, PIŠITE DEDA MRAZU: Više ne odgovara na imejl, ovo je jedini način da vam ISPUNI ŽELJE!

Sporazum je u ime Grada Beograda potpisala gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, generalni direktor Metro Cash & Carry Srbija Roberto Mankuzo, član Izvršnog odbora Credit Agricole banke Svetozar Šijan i rukovodilac za marketing, komunikacije i poslovanje sa fizičkim licima Raško Tomašević. Događaju je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović.

Siniša Mali je rekao da će Grad Beograd i ove godine zajedno sa partnerima obezbediti 1.000 novogodišnjih paketića za mališane iz socijalno najugroženijih porodica na teritoriji Beograda.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Ovo je primer odgovorne socijalne politike koju nastavljamo, a koju smo pokrenuli pre sedam godina. U tom periodu je više od 6.000 mališana dobilo paketiće. Ovo je dobar primer ne samo za Beograd već i za sve lokalne samouprave u Srbiji, jer nemaju sva deca adekvatne uslove za život - rekao je gradonačelnik.

On je istakao da će ovu aktivnost nastaviti i u narednim godinama, a da će uručivanje paketića biće organizovano 11. decembra u "Sava centru".

Siniša Mali je pozvao socijalno odgovorne kompanije da pomognu deci i priključe se ovoj humanitarnoj akciji jer je, kako je naveo, svaka donacija dobrodošla.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić je navela da su paketići ranijih godina bili namenjeni deci bez roditeljskog staranja, a sada će ih dobiti i deca slabijeg imovinskog stanja.

- "Novogodišnja kutija” će sadržati slatkiše, kao i poklone koje su pravila deca iz naših predškolskih ustanova, igračkice, čestitke i slično. Tako da je to poklon vršnjaka vršnjacima - rekala je ona.

Prema njenim rečima, o ovom događaju mališani će biti obavešteni preko svojih predškolskih ustanova.

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA