Evo kada u Beogradu počinje sa radom KIŠNI KOLEKTOR od 40 MILIONA EVRA! (FOTO)

- Ovaj projekat započet je još 2008. godine i iz raznih razloga bio je obustavljan tokom nekoliko godina. Mi smo ga ponovo pokrenuli i sada smo konačno izašli u korito Dunava - rekao je gradonačelnik

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas gradilište kolektora "Zemun polje - Dunav", koji će od proleća iduće godine u potpunosti rešiti problem odvođenja kišne kanalizacije za naselja Zemun polje, Batajnica, Altina i okolna mesta. Ukupna vrednost radova koje finansira Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda iznosi 40 miliona evra.

Evo koje BEOGRADSKE OPŠTNE uskoro dobijaju VODOVOD I KANALIZACIJU!

Siniša Mali je istakao da je ovo najznačajniji objekat komunalne infrastrukture koji se u ovom trenutku gradi ne samo u Beogradu, već u celoj Srbiji.

- Ovaj kišni kolektor je veoma važan zato što će ovom delu Beograda omogućiti da u potpunosti reši problem kišne kanalizacije. Vrednost projekta je oko 40 miliona evra, a podsetiću da je započet još 2008. godine i iz raznih razloga bio obustavljan tokom nekoliko godina - rekao je Siniša Mali.

On je dodao da je projekat ponovo pokrenut i trenutno je završeno 97 do 98 odsto radova, a ostatak će biti gotov na proleće sledeće godine, kada će cela kišna kanalizacija iz Batajnice, Zemun polja, Altine i drugih naselja dolaziti ovde.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je dodao da će to istovremeno omogućiti i da se bave primarnom i sekundarnom mrežom koju grade u ovom delu Beograda.

- Ovaj projekat je potpuno u skladu sa planom koji imamo da u sledećih deset godina potpuno završimo kanalizacionu i vodovodnu mrežu na teritoriji Beograda i mi ćemo taj plan danas usvojiti na Gradskom veću. Kao što smo i obećali, svaka kuća, svako domaćinstvo, svaka fabrika na teritoriji grada imaće priključak na vodu i kanalizaciju i to je nešto za šta će Grad Beograd u narednih deset godina izdvojiti 600 miliona evra - rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je naglasio da je ovaj projekat jedan od kapitalnih po značaju za Grad Beograd i podsetio da svi dosadašnji projekti imaju za cilj da poboljšaju kvalitet života Beograđana i stvore bolje uslove za investitore.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Projekti poput ovoga su i fabrika pijaće vode "Makiš dva", trafostanica "Beograd 2020" i takvi kapitalni projekti menjaju grad i daju nam mogućnost da ga dalje razvijamo. Tako ćemo našim sugrađanima obezbediti kvalitet života koji zaslužuju, a podsetiću da će izgradnja kišnog kolektora omogućiti i potpuno normalne uslove za rad u ovoj privrednoj zoni, što se očekuje decenijama unazad - rekao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Projekat "Zemun polje - Dunav" sa ukupnom dužinom od 3.600 metara, gradi se uz pomoć građevinske "krtice" prečnika 3,8 metara, a u radovima učestvuje više od 200 radnika različitih profila. Po uklanjanju građevinske "krtice" uslediće postavljanje izolacije i zanatski radovi, a rok za završetak radova je 30. april.

Obilasku je prisustvovao Branislav Popović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, predsednik opštine Dejan Matić i predstavnici izvođača radova, preduzeća "Kolubara - Mionica".

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA