Zavirite u ARENU pred samit OEBS-a! (FOTO)

"Kombank arena" je prvi put pretvorena u konferencijsku salu, tako da smo u potpunosti spremni da budemo domaćini ovako velikog skupa, rekao prilikom obilaska Arene gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Kombank arenu, gde su u toku poslednje pripreme pred Ministarski savet OEBS-a, koji se u Beogradu održava 3. i 4. decembra. Obilasku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, šef kabineta gradonačelnika Luka Tomić i direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš.

BEOGRAD POD OPSADOM! Agenti iz SAD i Rusije, SNAJPERISTI sa krovova i 7.000 policajaca čuvaju SVETSKE DIPLOMATE

Gradonačelnik je rekao da je Beograd u potpunosti spreman za ovaj skup, koji je najveći u Srbiji još od Samita nesvrstanih održanog 1989. godine.

– Beograd će ove nedelje biti prestonica diplomatskog sveta i, kao što imate priliku da vidite, Kombank arena je prvi put pretvorena u konferencijsku salu, tako da smo u potpunosti spremni da budemo domaćini ovako velikog skupa. Prošle godine smo bili domaćini Samita 16 šefova vlada zemalja centralne i istočne Evrope i Samita gradonačelnika, ali ovo je najveći skup u poslednjih 26 godina koji se održava u Srbiji i sjajna prilika za promociju Beograda. Takođe, ovo je dobra prilika da pokažemo da smo sposobni da organizujemo ovakve događaje u gradu – rekao je Mali.

SVETSKE DIPLOMATE STIŽU U BEOGRAD: Evo koliko će Srbiju koštati SAMIT OEBS-a! (FOTO)

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je dodao da su u organizaciji ovog skupa važnu ulogu imala gradska komunalna preduzeća.

– Kao jedan su radili zaposleni u komunalnim preduzećima i ja im zahvaljujem na tome. Od "Beograd puta”, koji je sredio parking i pristupne saobraćajnice, do "Zelenila”, koje je uređivalo travnjake oko Arene, i "Beogradskih elektrana”, koje su tri puta pojačale grejanje u ovom prostoru. Takođe, GSP "Beograd” je obezbedilo besplatan prevoz za učesnike. Ovaj događaj je za nas jedan od brojnih događaja u Beogradu koji potvrđuju ne samo da smo kongresni regionalni centar, nego da postajemo svetski i evropski lider – istakao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

BEOGRAD KAO DIPLOMATSKA PRESTONICA EVROPE! Dačić najavio dolazak Kerija, Lavrova i Mogerini

Direktor "Beokom servisa” Darko Glavaš, koji koordiniše rad gradskih komunalnih preduzeća, apelovao je na sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja za vreme održavanja ovog skupa.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

– Molim naše sugrađane da imaju razumevanja za izmene u saobraćaju prilikom prolaska najviših delegacija. Sve će se raditi bez izmeštanja linija javnog gradskog prevoza, ali će se po nalogu policije određene trase periodično zatvarati kako bi svi gosti mogli nesmetano da prolaze do prostora "Komabank arene" i Palate "Srbija” – rekao je Glavaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA