SVETSKE DIPLOMATE STIŽU U BEOGRAD: Evo koliko će Srbiju koštati SAMIT OEBS-a! (FOTO)

S obzirom na to da će Beograd biti domaćin najznačajnijim državnim funkcionerima i diplomatama iz celog sveta, organizacija je na zavidnom nivou, u brojkama to izgleda ovako

  • 1

Beograd će 3. i 4. decembra biti domaćim svetskim diplomata na Ministarskom savetu OEBS-a, i tim povodom završne pripreme za ovaj veliki događaj su u toku. U srpsku prestonicu dođi će 40 diplomata, između ostalih američki državni sekretar Džon Keri, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, visoka predstavnica EU Federika Mogerini, a njih i još 1000 predstavnika delegacija dočekaće predsedavajući OEBS-a, srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

VEROVALI ILI NE, TITO ĆE DOČEKATI KERIJA, LAVROVA I MOGERINI U IME SRBIJE! Evo šta traži MARŠAL u Areni

BEOGRAD KAO DIPLOMATSKA PRESTONICA EVROPE! Dačić najavio dolazak Kerija, Lavrova i Mogerini

S obzirom na to da će Beograd tih dana biti domaćin najznačajnijim državnim funkcionerima i diplomatama iz celog sveta, organizacija je na zavidnom nivou, u brojkama to izgleda ovako.

Predstavnicima delegacija biće na raspolaganju 76 limuzina, a BMW je obezbedio 40 vozila vioske klase. Za visoke goste, one najvažnije, obezbeđeno je pet blindiranih automobila.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

DŽON KERI DOLAZI U BEOGRAD: Šef američke diplomatije učestvovaće na sastanku OEBS-a!

Južna Koreja je obezbedila 140 smart televizora, marke Samsung, čija je ukupna vrednost 140.000 dolara, NIS je donirao gorivo, a Knjaz Miloš kiselu vodu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Arena je pretvorena u pravi konferencijski centar. Izgrađeno je 10 sala za sastanke ukupnog kapaciteta od 1.700 mesta, a 11 prostorija preuređeno je za bilateralne susrete u prizemlju.  Takođe, napravljena je 181 kancelarija, obezbeđeno je 3.000 slušalica za prevod, 65 mikrofona, a govoriće se na šest zvaničnih jezika.

Za smeštaj gostiju koristiće se usluge 19 beogradskih hotela, koje plaćaju delagati iz svog džepa. Obaveza Srbije bila je da obezbede hranu, te će tako za pet dana učesnicima biti podeljeno 2.000 obroka.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dačić je rekao da uvodni skupovi počinju već 1. decembra, a da je iz budžeta izdvojeno 360 miliona dinara, dok je OEBS obezbedio pomoć od 500.000 evra. Poređenja radi protekli ministarski savet u Bazelu koštao je 17 miliona švajcarskih franaka, što je prema rečima ministra pet do šest puta više nego predstojeći u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    2. decembar 2015 | 21:37

    Mi ćemo ovim dobiti više nego što ćemo izgubiti, na kraju krajeva ova organizacija se brine za našu bezbednost, a i bićemo u centru dešavanja ta dva dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA