• 5

NA ZAHTEV BEOGRAĐANA: Uvodi se nova autobuska linija 404, a linija 534 produžava se do Ripnja (FOTO)

- Nova autobuska linija koštaće Grad Beograd 1,7 miliona dinara godišnje, što smo izdvojili iz budžeta jer suština gradskog prevoza je da zadovolji potrebe građana i ide tamo gde je to njima potrebno - rekao je Vesić

  • 5

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju ulica na teritoriji opštine Voždovac, u mesnim zajednicama Ripanj, Pinosava, Rakovica selo, Kumodraž i Beli Potok. Ukupna dužina asfaltiranih ulica je 3.500 metara, a na zahtev građana u Ripnju se uvodi nova autobuska linija 404, dok se linija 534 produžava do centra Ripnja.
BEOGRAD DOBIJA NAJLEPŠI SKVER U GRADU: Pogledajte kako niče novi Cvetni trg (FOTO)

- Izašli smo građanima u susret i produžili liniju 534 do groblja u Ripnju jer su oni to od nas tražili. Bitno je reći da 20 godina autobus nije išao do groblja jer se niko nije setio da napravi desetak metara asfalta da autobus može da se okreće. Rešili smo ovaj problem koji možda nekome izgleda kao mali, ali građanima je to jako važno i ovo će sada biti redovna linija - objasnio je Vesić.
On je dodao da se, pored toga, uvodi i nova autobuska linija 404 koja ide od Prnjavora do Trešnje, a i ova linija je nešto što su građani tražili.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


- Ona će koštati Grad Beograd 1,7 miliona dinara godišnje, što smo izdvojili iz budžeta jer suština gradskog prevoza je da zadovolji potrebe građana i ide tamo gde je to njima potrebno. Kada smo pravili novu mrežu linija, mi smo predlog okačili na sajt i građani su sami davali predloge da se neke linije uvedu a neke ppoduže. Upravo je ovo bio jedan od predloga i na taj način se Skupština grada prvi put otkako postoji uključila direktno u rešavanje problema građana – rekao je Vesić.
On je naglasio da će u selima Beli Potok i Pinosava iduće godine biti uložen ozbiljan novac za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, čime će se rešiti problem kanalizacije, a u Zucu će se krenuti sa asfaltiranjem.
Za svako od ovih sela grad je uradio ponešto, tako da meštani ne mogu da kažu da su i dalje građani drugog reda, već da neko rešava njihove infrastrukturne probleme. Na ovome nećemo stati, rešavaćemo problem po problem i oni će znati da za doprinos koji daju gradskom budžetu dobijaju nešto nazad – naglasio je gradski menadžer.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je rekao da je u naselju Žuti breg u Ripnju asfaltirana još jedna ulica, a da se ove godine po zahtevu građana radi 19 ulica u podavalskim selima, za šta je odvojeno 54 miliona dinara.
Tamo gde su naši sugrađani gazili do juče blato, danas je asfalt. Nećemo stati dok sve ulice na Voždovcu, kao i u svim opštinama ne budu asfaltirane. U direktnoj komunikaciji sa njima uvideli smo njihove probleme i rešavamo ih jedan po jedan - rekao je Petronijević, pa dodao:
- Nažalost, nemamo novca da sve uradimo odjednom, ali imamo plan i sistem i ići ćemo korak po korak dok se svi građani ne budu osećali kao Beograđani, jer nema više podela na građane prvog i drugog reda. Transparentno trošimo svaki dinar, a samo ove godine u opštinu Voždovac uloženo je preko 100 miliona dinara – istakao je član Gradskog veća.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić naglasio je da je ovo primer kako se dobrom saradnjom opštine i grada, kao i direktnom komunikacijom sa građanima polako rešavaju infrastrukturni problemi koji su zapostavljeni godinama unazad.
Događaju je prisustvovao i direktor JKP "Beograd-put" Ivan Tejić.
(Telegraf.rs / Beoinfo)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    Prvo smo dobili 408 pa nam je neko uzeo,produžio liniju i mi izvisismo sa jednim autobusom,dobismo 404 ,bilo fino,ali nam opet neko uze,ide na sedamdeset minuta i ti sada vidi gde ideš,u koliko ideš i kada se vraćaš! Jedan autobus saobraća dnevno! Koje taj koji prnjavorcima daju pa uzimaju! Sramota!

  • Vas Sugradjanin

    A nisu napisali datum,pocetka saobracannja autobusa?!

  • Sta

    534 je oduvek isao do centra ripnja

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima