• 0

Saradnja Beograda i slovačkih kompanija na modernizaciji 60 tramvaja!

- Danas smo započeli razgovore o modernizaciji najmanje 60 čeških tramvaja u skladu sa definisanim standardima, a to su uvođenje klime, interneta, brojača putnika, čime će se u znatnoj meri poboljšati kvalitet gradskog prevoza - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorkom Republike Slovačke Dagmar Repčekovom, kojom prilikom je bilo reči o mogućnostima uspostavljanja saradnje Grada Beograda i slovačkih preduzeća.
Stiže nam još 20 NOVIH AUTOBUSA!

Glavna tema sastanka bilo je uspostavljanje saradnje na remontu tramvaja KT4 između Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" i fabrike "Goša" iz Smederevske Palanke, čiji je vlasnik slovačka kompanija "ŽOS Trnava".
S tim u vezi,  dogovoreno je formiranje radne grupe na čijem čelu će biti pomoćnik gradonačelnika za komunalne delatnosti Borko Milosavljević, kako bi se na najbolji mogući način sprovela modernizacija najmanje 60 čeških tramvaja.
- Danas smo započeli razgovore o modernizaciji najmanje 60 čeških tramvaja u skladu sa definisanim standardima, a to su uvođenje klime, interneta, brojača putnika, čime će se u znatnoj meri poboljšati kvalitet gradskog prevoza. Modernizacija ovih tramvaja deo je velikog plana obnove voznog parka JKP GSP "Beograd", koji obuhvata period od 2015. do 2019. godine - istakao je gradonačelnik i podsetio na već realizovane planove za ovu godinu.
Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević


U skladu sa najavljenim planom Grada Beograda o nabavci novih autobusa u 2015. godini, nabavili smo 30 novih "Ikarbuskovih" autobusa, a prošle nedelje oglasili smo javni poziv za kupovinu još 20 niskopodnih solo autobusa gradskog tipa. Takođe, oglašen je javni poziv za nabavku pet električnih autobusa, koji će na ulicama Beograda biti sredinom naredne godine, naglasio je Siniša Mali.
Na sastanku je dogovorena i poseta kompaniji "ŽOS Trnava", kako bi se čelnici grada na licu mesta upoznali sa načinima funkcionisanja ove kompanije.
Foto: Flickr/archer10 (Dennis)

Foto: Flickr/archer10 (Dennis)


Takođe je bilo reči i o mogućnostima saradnje na projektima javno-privatnog partnerstva, posebno na projektima koji se odnose na preradu otpadnih voda i energetsku efikasnost. Naredni korak u ovom procesu je povezivanje Ambasade Slovačke sa Centrom za upravljanje projektima pri kabinetu gradonačelnika.
Posebna tema sastanka bilo je uspostavljanje bilateralne saradnje dva glavna grada, Bratislave i Beograda. Gradonačelnik Siniša Mali je tom prilikom izrazio želju da u toku 2016. godine dođe do susreta sa gradonačelnikom Bratislave Ivom Nesrovnalom.
Sastanku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, generalni direktor fabrike „Goša” Ivan Hemšild i direktor Sektora za razvoj i tehniku  ove kompanije Milovan Slavković.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima