• 1

NOVOGODIŠNJI PRAZNICI DONOSE ZARADU BEOGRADU: Prošle godine profit 20 miliona evra!

- Važno je imati u vidu da turisti troše prosečno oko 200 evra dnevno i na taj način grad ima priliku da zaradi mnogo više - rekao je gradski menadžer

  • 1

Organizacija proslave Nove godine predstavlja investiciju i zaradu za Grad Beograd i stoga će grad svake godine ulagati više sredstava u ove svrhe, jer Nova godina ne predstavlja trošak, već zaradu za Grad Beograd, rekao je za televiziju Pink gradski menadžer Goran Vesić.
OTVOREN TRG BAJKI: Svakog dana narodne priče za najmlađe (FOTO)

Vesić je istakao da je tokom proslave prošlogodišnjih novogodišnjih praznika u Beogradu boravilo oko 60.000 registrovanih i približno 200.000 domaćih turista i naglasio da je taj broj i veći, jer znatan broj turista boravi u tom periodu kod rođaka i prijatelja.
Grad Beograd je prošle godine zaradio skoro 17 miliona evra, a ta zarada je zapravo veća i iznosi približno 20 miliona evra, ako se uzmu u obzir i turisti koji nisu registrovani. Zabeležen je porast turista za oko 14 odsto, a broj noćenja je povećan za preko 50 odsto. Ove godine imamo četvorodnevnu proslavu novogodišnjih praznika i očekujemo da nam gosti ostanu i za vikend - objasnio je Vesić, pa dodao:
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


- Ovakvim načinom organizovanja proslave Nove godine produžićemo boravak turista u našoj prestonici za dva i tri dana. Važno je imati u vidu da oni troše prosečno oko 200 evra dnevno i na taj način grad ima priliku da zaradi mnogo više - rekao je gradski menadžer.
On je istakao da Beograd predstavlja veoma važnu turističku destinaciju, a proslava Nove godine predstavlja izvor prihoda za mnoge i priliku da se zaradi novac, ali i da se investira.
Vesić je precizirao da između 50 i 60 hiljada ljudi ostvaruje profit tokom proslave novogodišnjih praznika i da će Grad Beograd nastojati da svake godine ulaže više sredstva u organizovanje i proslavu ovog praznika.
(Telegraf.rs / Beoinfo)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krcko

    Sta su od zarade grada, dobili gradjani Beograda?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima