• 6

ZAUSTAVLJENA NELEGALNA GRADNJA: Obračun Beograda sa BEZAKONJEM!

Gradski menadžer Beograda rekao je da ima investitora koji su period od donošenja Zakona o ozakonjenju do početka njegove primene pokušali da iskoriste da "love u mutnom" i da preko noći sazidaju dodatne kvadrate

  • 6

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da nelegalni investitor u Ulici maršala Birjuzova 3-5 postupa po nalogu Građevinske inspekcije i da je već uklonio četiri od pet nosećih stubova koje je sagradio.
–Nelegalni investitor iz Ulice maršala Birjuzova 3-5 postupa po nalogu inspekcije i uklanja stubove koje je sagradio. Inspekcija se nalazi svakodnevno na terenu i pratićemo ovaj slučaj do potpunog uklanjanja svega što je nelegalno izgrađeno. Ukoliko se ispostavi da je prilikom izvođenja radova došlo do nekih drugih oštećenja na krovu, nelegalni investitor će morati i to da otkloni o svom trošku – rekao je Vesić.

STAJE SE NA PUT NELEGALNIM GRADNJAMA: Gradska vlast zatvorila gradilište na Starom gradu!
–Ovaj slučaj nelegalne gradnje otkriven je zahvaljujući građanima i medijima i zahvalni smo svima koji su ga prijavili. Pozivam građane i medije da nastave da sarađuju sa Skupštinom grada i da nam na, svima dobro poznate telefone Beokom servisa, prijavljuju sve slučajeve bespravne gradnje – poručio je Vesić.
On je dodao da ima investitora koji su period od donošenja Zakona o ozakonjenju do početka njegove primene pokušali da iskoriste da „love u mutnom” i da preko noći sazidaju dodatne kvadrate.
Foto: Milan Tepić

Foto: Milan Tepić


Opštinske inspekcije već su popisale objekte koji će biti predmet Zakona o ozakonjenju tako da pokušaji pojedinaca da grade, a da to predstave kao da je građeno ranije neće uspeti – rekao je Vesić i dodao da će Skupština grada na sednici koja će biti održana 28. decembra doneti Odluku o spratnosti posle koje će početi primena Zakona o ozakonjenju u Beogradu.
USVOJEN ZAKON O LEGALIZACIJI: Za nekretnine do 100 kvadrata potrebno - 5.000 dinara!
–To je veliki posao jer samo u Beogradu ima preko 230.000 zahteva za legalizaciju i još oko 50.000 u opštinama. Ovaj posao ćemo raditi zajedno sa Upravom prihoda i svi koji se legalizuju odmah će biti evidentirani kako bi ubuduće plaćali porez na imovinu. Skupština grada će sprovesti Zakon o ozakonjenju čiji je cilj da se jednom zauvek legalizuju svi objekti za koje postoje zakonski uslovi. Nećemo dozvoljavati ozakonjenje na javnim ili zelenim površinama, na saobraćajnicama ili drugim prostorima ispod opšteg interesa. Mi ovaj zakon razumemo kao nultu tačku gde treba legalizovati sve što je dozvoljeno prema zakonu a posle koje neće moći da se izgradi nelagalno jedan centimetar.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Bićemo veoma restriktivni a tokom naredne godine, s obzirom da grad Beograd ima manje zaposleenih nego što je država dozvolila, primićemo više desetina novih inspektora – naveo je Vesić.
Gradski menadžer je zaključio da je poruka Grada onima koji imaju uslova da se legalizuju da to urade bez čekanja a onima koji misle da mogu da varaju državu, grade bez dozvole i tako ostvaruju ekstra profit da će Grad biti veoma rigorozan i sprovoditi zakon.
(Telergaf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    Sta je zaustavljeno?? Opstinari otimaju I grade, 20.000eur legalizacioni broj iz 2008 godine pa izvolite.

  • Cvele

    Pa zar ovaj ljigavi Vesic nije bio glavni galamdzija iz bivseg dosa a sad se uvuko Vucicu u dupe e moja jadna srbijo dokle si dogurala da te lopurde i kriminalci vode...

  • Sudija

    Ovaj se zove jegulja a ne goran

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima