• 10

ZA INVESTICIJE 23 MILIJARDE: Beograd sledeće godine ulaže u vodovod, kanalizaciju i puteve

Većina grada nema kanalizaciju i mi smo zato pre mesec dana na sednici usvojili strateški plan čiji je cilj da do 2025. godine nijedna kuća u Beogradu ne bude bez kanalizacije, naglasio je gradski menadžer Goran Vesić

  • 10

Za kapitalne investicije u budžetu Grada Beograda za narednu godinu odvojene su 23 milijarde dinara, najviše za vodovod, kanalizaciju, puteve i sve ono što nedostaje da Beograd izgleda kao moderna prestonica 21. veka, rekao je gradski menadžer Goran Vesić  gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.
OVAKO SE OBELEŽAVA JUBILEJ: Zasađeno 50 borova za 50 godina "Beogradskih elektrana" (FOTO)

On je naglasio da su, kada je u pitanju infrastruktura, najugroženije prigradske opštine, mada postoje i delovi Vračara i Savskog venca koji nemaju kanalizaciju.
BEOGRAD DOBIJA ELEKTRIČNE AUTOBUSE: Otvoren tender, kineska kompanija dala najbolju ponudu
- Većina grada nema kanalizaciju i mi smo zato pre mesec dana na sednici usvojili strateški plan čiji je cilj da do 2025. godine nijedna kuća u Beogradu ne bude bez kanalizacije. Ne možemo govoriti da građani treba da žive u modernoj prestonici ako nemaju vodovod i kanalizaciju - rekao je Vesić i dodao:
BEOGRAD DOBIJA ELEKTRIČNE AUTOBUSE: Otvoren tender, kineska kompanija dala najbolju ponudu
- U okviru tog plana, čija je vrednost 575 miliona evra, sledeće godine ćemo uraditi 73 kilometra vodovoda i 65 kilometara kanalizacije. Takođe, biće urađeno i pet fabrika za prečišćavanje otpadnih voda jer mi danas, na našu sramotu, svu kanalizaciju ispuštamo u Savu i Dunav.
On je naglasio da je politika Grada Beograda samo deo politike Vlade Republike Srbije koja vodi veoma agresivnu ekonomsku politiku.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


- Srbija prvi put posle više od decenije počinje ekonomski da raste i da napreduje. Ekonomska snaga Srbije je važna zato što se ona pretvara u političku snagu. U medijima se pojavio naslov da se Srbija pominje kao zainteresovana da kupi luku Bar i to je deo tog ekonomskog širenja u regionu – rekao je Vesić i dodao da je Vlada Srbije u ovoj godini završila 98 kilometara auto-puteva, a za sledeću godinu planira 91 kilometar, što nije bilo godinama.
Prema njegovim rečima, to je zato što ova vlada govori delima, a ne rečima i kada nešto obeća, to i uradi.
– Pre neki dan je premijer Vučić promovisao projekat izgradnje brze pruge Beograd–Budimpešta, koja treba da bude gotova do 2018. godine. Sramota je da su naši vozovi 1884. godine od Beograda do Niša vozili za isto vreme kao i do pre nekoliko godina – rekao je Vesić i dodao da su juče u Novom Pazaru otvoreni škola, vrtić i dijagnostički centar i da se na taj način razvija multikulturno društvo.
Foto: boegrad.rs

Foto: boegrad.rs


Govoreći o izgradnji puteva, gradski menadžer je podsetio da je tokom godine urađeno 105 kilometara puteva, a sledeće godine grad će preuzeti 90 kilometara puteva koji su sada u nadležnosti republike.
- Postoje delovi grada sa nekategorisanim putevima u kojima ljudi još uvek idu makadamom, i mi to želimo da promenimo. Pored toga, tokom godine rekonstruisaćemo  veliki broj ulica, a radimo planove za velike rekonstrukcije. Pored toga, radiće se rekonstrukcija Slavije i Bulevara oslobođenja do Autokomande, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, tako da Beograd polako počinje infrastrukturno da se razvija i građani dobijaju uslove za život u 21. veku – rekao je Vesić.
On je naglasio da građani treba da znaju da novac za infrastrukturu dolazi od onih koji grade objekte, jer onaj ko gradi, taj i plaća doprinose za građevinsko zemljište koji ponovo idu na izgradnju infrastrukture. Zato je važno da u Beogradu bude na stotinu kranova, jer to znači da će biti više novca za infrastrukturu, rekao je Vesić.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Gradski menadžer je pojasnio da je budžet ujedno restriktivan i razvojan, što znači da se štedi na nepotrebnim stvarima, a ulaže u infrastrukturu.
- Kada govorimo o restriktivnom budžetu, to znači da neće biti novih zaduživanja, jer mi već dve godine nismo uzeli nijedan dinar  kredita. Zatekli smo 1,1 milijardu evra kredita, i to možemo da vratimo samo ako štedimo. Nema dodatnih troškova, preduzeća moraju da rade ono što je njihova osnovna namena, a istovremeno je razvojan jer smo izdvojili 23 milijarde dinara u infrastrukturu. To je domaćinsko poslovanje sa parama građana – istakao je Goran Vesić.​
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    @SASA FRANKFURT Tvoje neznanje boli. Da li je moguce da ti mislis kako se Beogradjanima salje novac za zivot iz Surdulice recimo.Znas li ti koje kompanije postoje u Beogradu i da je tu najmanja nezaposlenost i najvece plate.

  • SAŠA FRANKFURT

    Beograd Republika: kad već pišeš o nečemu bar se informiši, a ne piši gluposti! Nema na račun Beograda, haha da nije smešno bilo bi tuzno! Cela Srbija sve gradske Uprave su slale novac za BG, a BG je vraćao oko 7% nazad gradovima! Pa sad "vidi" matematiku ko je koga financirao!!

  • Nina Jerković

    Србија у блату а "београд на води" "београђани на води" је посебна каста која се одвојила од Српског народа који још од 1944 године сисају крв целој Србији.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima