BRIGA O NAJSIROMAŠNIJIM GRAĐANIMA JE NAJBITNIJA: Obezbeđena novčana sredstva za sve korisnike narodne kuhinje

Nijedan korisnik neće ostati uskraćen, već će dobiti novčanu nadokandu u protivvrednosti obroka, u zavisnosti od broja članova porodice

  • 14

Kako ne bi došlo do zastoja u isporuci obroka za narodne kuhinje, a istovremeno ispoštovale i sve procedure u skladu sa zakonom, grad je obezbedio novčana sredstva, u odgovarajućem obimu, za sve korisnike besplatnih obroka.

Nijedan korisnik neće ostati uskraćen, već će dobiti novčanu nadokandu u protivvrednosti obroka, u zavisnosti od broja članova porodice, saopštio je Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Tako će, primera radi, četvoročlana porodica dobiti nešto više od 20.000 dinara samo za ishranu.

- Ovim se potvrđuje da sadašnja gradska vlast, kao i uvek do sada, u kratkom roku nađe odgovarajuće rešenje, zasnovano na zakonu, čime se osigurava preko potreban kontinuitet u ostvarivanju prava. Navedeno jasno pokazuje da grad uvek nađe načina da pruži sigurnost i zaštitu svojim najsiromašnijim sugrađanima, koji su jedan od prioriteta odgovorne politike - navodi se u saopštenju.

Prioritetan zadatak socijalne politike grada jeste briga o najsiromašnijim građanima naše prestonice. Kao odgovorna vlast koja nastoji da na najbolji način zaštiti socijalno-materijalno ugrožene kategorije stanovništva, grad obezbeđuje ostvarivanje različitih prava i usluga iz oblasti socijalne zaštite. Jedno od ovih prava predstavlja i pravo na besplatan obrok, koje u ovom trenutku ostvaruje više od 10.600 korisnika.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Od velikog značaja za sve korisnike je da besplatni obroci budu obezbeđeni u kontinuitetu. Preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu oni se isporučuju na 50 distributivnih punktova narodnih kuhinja u svih 17 gradskih opština, koji su teritorijalno raspoređeni tako da su dostupni i odgovaraju najvećem broju korisnika prava. Da bi obrok došao do korisnika, potrebno je ispuniti niz složenih procedura, uključujući i postupak javne nabavke, čije trajanje nije uvek moguće predvideti - dodaje se u saopštenju.

Tokom sprovođenja postupaka, a uz striktno poštovanje zakonskih okvira, može doći do zastoja u njihovom efikasnom okončanju, što se direktno odražava na redovnost isporuke besplatnog obroka korisnicima. U ovom trenutku nije bilo moguće nastaviti sa isporukom besplatnih obroka, niti obezbediti pakete hrane, budući da i jedno i drugo zahteva dugotrajne procedure. Zbog toga je Sekretarijat za socijalnu zaštitu iznašao rešenje i obezbedio novčana sredstva za sve korisnike besplatnih obroka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljzbuca krnjaca

    8. februar 2016 | 18:48

    narodna kuhinja je i ona u skupstinskom reatoranu.

  • Srpskibek

    8. februar 2016 | 18:02

    Vise se vodi racuna o sirijcima..njima kartica sa 22000 dinara.a nasoj sirotinji tanjir kupusa....jbm ti srbiju i evro integracije...

  • Ogi

    8. februar 2016 | 18:20

    Bravo Vucicu,ovo je prvi put od '92 god. da se obaveze na ovaj nacin ispunjavanju.Svaka cast.Nema pravo niko da bude gladan.Toliko imamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA