ŽITELJIMA ŽELEZNIKA BLIŽA DOKUMENTA: Više ne morate da putujete do Banovog brda!

- Stanovnici Železnika ne moraju više da putuju do zgrade opštine Čukarica kako bi završavali administrativne poslove, sada to mogu da rade u svom komšiluku - naveo je Mali

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić prisustvovali su danas otvaranju opštinske ispostave u naselju Železnik. Gradonačelnik je istakao ovo još jedan primer da je ova gradska vlast podređena građanima, a sve s ciljem da bi im bile olakšane svakodnevne obaveze.

- Ova ispostava će stanovnicima Železnika omogućiti da više ne moraju da putuju nekolko kilometara do zgrade opštine Čukarica kako bi završavali administrativne poslove, već će to od sada moći da rade u svom komšiluku - naveo je Mali.

On je podsetio da je na Čukarici tokom prošle godine napravljeno 10 dečjih igrališta, postavljeno 200 bandera i asfaltirano oko 20 kilometara puta, i najavio da će se u tom smeru nastaviti i tokom ove godine.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Sredstva koja je grad namenio za opštinu Čukarica za ovu godinu iznose oko 90 miliona dinara. Taj će novac biti investiran u one projekte koji su najbitniji za građane Čukarice, kao što su nova parking mesta, parkići, igrališta i bolji putevi. A sve s ciljem da napravimo bolje mesto za život - ukazao je gradonačelnik.

Strateški važan projekat za ovu opštinu je, prema njegovim rečima, Makiško polje, s obzirom na to da se radi o stotinama hektara slobodne zemlje. - Planom generalne regulacije, čije se usvajanje očekuje do kraja marta, biće definisana namena tog zemljišta. Na tom potezu biće formirana slobodna zona kako bismo privukli što veći broj investitora koji će podizati fabrike i otvarati nova radna mesta - najavio je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je zahvalio predsedniku Kolariću što je veoma angažovan u poboljšanju uslova života u opštini Čukarica "jer samo uzajmnom saradnjom grada i svih 17 opština možemo da napravimo bolji i lepši Beograd".

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Kolarić je takođe zahvalio Gradu Beogradu na saradnji i istakao da opština ima stalnu i dobru saradnju sa građanima. On je precizirao da će u uslužnom centru građani moći da završavaju poslove koji su vezani za matičare, gradsku i komunalnu inspekciju ili da dostave podneske, uz podsećanje da u toj opštini postoji i elektronska uprava, za one kojima je dostupan takav vid komunikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    9. februar 2016 | 17:59

    Hm,hmm..vratli ste im SRZ,da se ne majaju po Beogradu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA