NAJVAŽNIJA VEST DANAS: Beograd izdvojio 10 MILIONA za vantelesnu oplodnju!

- To je još jedan primer odgovorne gradske vlasti koja zajedno sa republikom želi da pomogne ljudima kojima je ta pomoć potrebna - istakao je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda

  • 1

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je danas da je Grad Beograd u ovogodišnjem budžetu izdvojio 10 miliona dinara za treći pokušaj vantelesne oplodnje.

NAJLEPŠA AKCIJA U SRBIJI: Seoska škola u Valjevu donira sredstva za vantelesnu oplodnju! (FOTO)

- To je još jedan primer odgovorne gradske vlasti koja zajedno sa republikom želi da pomogne ljudima kojima je ta pomoć potrebna - istakao je Mali na televiziji Pink.

On je podsetio da je pre nekoliko dana postavljen kamen temeljac za novu zdravstvenu stanicu u Malom Mokrom Lugu u kojoj će kada bude završena, za šest-sedam meseci, moći da se leči 14.000 stanovnika tog naselja.

Mali je najavio da će tokom ove i naredne godine biti otvoreno još nekoliko zdravstvenih stanica i domova zdravlja u Beogradu.

- Prioritet ove gradske vlasti je da svi građani prestonice, pored vodovoda, kanalizacije i asfalta do kuće, imaju i primarnu zdravstvenu zaštitu - najavio je gradonačelnik.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Kada je u pitanju poboljšanje gradskog prevoza, Mali je podsetio da je u prvoj poseti u istoriji našem gradu gradonačelnik Berna, sa kojim je potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji, sa nagaskom na poboljšanje celokupnog sistema javnog prevoza u Beogradu.

On je najavio da će sledeće sedmice biti potpisan ugovor o isporuci još 20 novih autobusa. Ove godine je u planu i kupovina još 20 solo i 30 zglobnih autobusa, što će ukupno biti 100 novih autobusa za poslednjih godinu i po dana, kao i 29 tramvaja, kao donacija švajcarske vlade.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je ponovio da narodne kuhinje u Beogradu nisu ukinute i da nikada nije planirano njihovo ukidanje.

Mali je pojasnio da je pometnju u javnost unelo nekoliko izjava neodgovornih pojedinaca, koji su se zarad sticanja jeftinih političkih poena poigrali sa osećanjima ljudi sa kojima se na takav način ne treba igrati.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Juče su deljeni odbroci prema planu. Javna nabavka se obavlja prema zakonskoj proceduri i vrlo brzo će biti završena, dok je korisnicima narodnih kuhinja u međuvremenu isplaćeno po 5.400 dinara - naveo je Mali i podsetio da svi korisnici narodnih kuhinja imaju subvencije prilikom plaćanja Infostana i mogućnost besplatnog vrtića za svoju decu.

On je istakao da će posle završetka javna nabavke, kvalitet hrane u narodnim kuhinjama biti mnogo bolji nego do sada, jer je po prvi put rađena opsežna analiza kako bi se poboljšala nutritivna vrednost obroka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA