SAJAM TURIZMA REKORDAN PO POSEĆENOSTI: Sledeće godine po prvi put će učestvovati i Rusija!

- Turisti dobro znaju da je Beograd bezbedan grad i zato se sve češće odlučuju da ga posete. Za moge turiste, Beograd postaje nova atraktivna destinacija - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 2

Međunarodni sajam turizma pod sloganom "Gde još niste bili" privukao je za četiri dana oko 71.500 posetilaca, što je nekoliko hiljada više nego prošle godine, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je rekao za Tanjug da je Beograd generisao više od 15.000 noćenja, što, kako ocenjuje, govori u prilog tome da srpska prestonica postaje sve atraktivnija turistička destinacija.

- Turisti dobro znaju i da je Beograd bezbedan grad i zato se sve češće odlučuju da ga posete. Za mnoge turiste Beograd postaje nova atraktivna destinacija - ocenio je mali.

Gradonačelnik dodaje da je na sajmu dogovoren sastanak Grada Beograda s predstavnicima sajta "Booking", kako bi se ršeio problem nelegalnog smeštaja u gradu.

- Ta saradnja je veoma važna, kako bi se pratile ponude hotela, kategorizovanog i nekategorizovanog privatnog smeštaja na sajtu. Na taj način ćemo pokušati da smanjimo crno tržište u gradu i da očuvamo standart smeštajne ponude - istakao je Mali.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na Sajmu turizma vladalo je veliko interesovanje za sportske manifestacije koje će se ove godine dešavati u Beogradu, a naročito za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u košarci.

- Beograd je već pozicioniran kao sportska prestonica ovog dela Evrope - navodi Mali.

Gradonačelnik je podsetio i da će sledeće godine prvi put na Sajmu turizma učestvovati i Rusija što će, kako je naveo, biti odlična prilika da Beograd i Srbija privuku ruske turiste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA