• 7

Kompanija Comtrade donirala 40 Tesla tableta: Učenici sa smetnjama u razvoju sada će mnogo lakše učiti (FOTO)

- Njima je nova tehnologija neophodna, jer ova deca ne mogu da koriste olovku i papir, pa im je učenje i napredovanje mnogo lakše uz pomoć ovih tableta - rekla je Anja Aleksić, supruga Veselina Jevrosimovića, predsednika kompanije Comtrade

  • 7

Osnovna škola "Novi Beograd" koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju dobila je donaciju od 40 Tesla tableta koju im je u ime kompanije Comtrade uručila Anja Aleksić, supruga Veselina Jevrosimovića, predsednika grupacije Comtrade.

(VIDEO) Comtrade POKLONIO 30 TESLA TABLETA Trećoj beogradskoj gimnaziji (FOTO)

Anja je izrazila veliko zadovoljstvo što u ime Comtrade-a može deci u ovoj školi makar malo pomoći i omogućiti im da bolje uče i napreduju.

- Njima je nova tehnologija neophodna jer ova deca ne mogu da koriste olovku i papir, pa im je učenje i napredovanje mnogo lakše uz pomoć ovih tableta i specijalnih programa koji će biti instalirani na njima - rekla je Anja Aleksić.

Oduševljenje nije krila ni Mira Stevanović koja u školi radi kao defektolog.

- Tableti će nam mnogo značiti, a deca koja ne mogu da govore koristiće ih kao komunikatore, to su pre svega deca sa autizmom. U situacijama kada se uznemire tableti im mogu poslužiti i kao razonoda uz pomoć koje će se umiriti - rekla je Stevanović.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

- Anja je posetila našu školu, videla je da nam dosta toga fali kako bi našoj deci bilo omogućeno što bolje učenje i razvoj. U najkraćem mogućem roku ona i njen suprug Veselin organizovali su ovu donaciju. Zbog velikih oštećenja mnoga deca i ne govore pa će im ovi tableti itekako poslužiti kako bi komunicirali sa ostalim ljudima, njima je to praktično prozor u svet - rekla je Rada Martinović, član školskog odbora OŠ "Novi Beograd".

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Školu pohađa ukupno 130 đaka, a takođe i deca iz Zvečanske. Najmlađi đak škole ima šest, a najstariji 16 godina.

- Ovi tableti doneli su nam malo radosti i olakšaće nam dalji rad sa decom - dodala je Rada Martinović.

Deca su u znak zahvalnosti uručila zahvalnicu i nekoliko simboličnih poklona koje su sami napravili.

(S. K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima