SINIŠA MALI: Evropska banka za obnovu i razvoj dobar je saveznik našoj prestonici! (FOTO)

Postoji spremnost da EBRD finansira projekat JPP za deponiju u Vinči, koji je trenutno najveći projekat JPP u Evropi u oblasti upravljanja otpadom, bilo direktno ili kroz upravljanje bespovratnom pomoći Evropske Unije

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa zamenikom direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Filom Benetom.

BEOGRAD JE MNOGO NAPREDOVAO, smatra bivši ambasador Japana nakon sastanka sa Sinišom Malim

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da Grad Beograd nastavlja saradnju sa EBRD u svim prioritetnim oblastima, kao što su javni prevoz, saobraćajna infrastruktura, energetska efikasnost i zaštita životne sredine.

- Trenutno se razmatra restrukturiranje javnog gradskog preduzeća "GSP Beograd", finansiranje izgradnje nove autobuske stanice, kao i tehnička pomoć za pripremu projekata javno-privatnog partnerstva za podzemne garaže i zamenu javnog osvetljenja, a raspisivanje tendera za Slaviju se očekuje u narednim nedeljama.

Mali posetio Crvenu zvezdu i poželeo joj uspešan nastavak stabilizacije kluba

- Konsultanti EBRD-a već rade ne restrukturiranju GSP-a, a očekuje se da se do sredine godine postojeći dug restrukturira na način koji će još više smanjiti izdvajanja Grada za subvencije i olakšati poslovanje preduzeća na održivim osnovama - rekao je gradonačelnik i najavio raspisivanje javnog poziva za partnerstvo za autobusku stanicu u narednim nedeljama.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Takođe, raspisivanje tendera za javno-privatno partnerstvo za podzemne garaže i zamenu javne rasvete se očekuje u toku ove godine, posle intenzivnih priprema sa savetnicima koje je finansirao EBRD.

Pored toga, postoji spremnost da EBRD finansira projekat JPP za deponiju u Vinči, koji je trenutno najveći projekat JPP u Evropi u oblasti upravljanja otpadom, bilo direktno ili kroz upravljanje bespovratnom pomoći Evropske Unije.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

- Grad Beograd razmatra modalitete restrukturiranja postojećeg duga, kao i finansiranja izgradnje nedostajuće infrastrukture, i nada se da će u EBRD imati konstruktivnog partnera. Beograd ima najveći investicioni i portfolio JPP projekata u ovom delu Evrope, i kao takav ima veliki potencijal za saradnju sa EBRD u različitim ulogama - istakao je Siniša Mali.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Tema razgovora bila je mogućnost saradnje na projektu rekonstrukcije Starog savskog mosta, koji će rešiti saobraćajnu gužvu koja postoji u ovom delu Beograda.

Prva elektronska građevinska dozvola u Beogradu izdata za nadogradnju garaže "Obilićev venac"

Sastanku sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj prisustvovali su glavni gradski urbanista Milutin Folić, šef Kabineta gradonačelnika Luka Tomić i zamenik šefa Kabineta gradonačelnika za investicije i infrastrukturu Dragutin Nenezić.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Nakon sastanka gradonačelnik Siniša Mali i delegacija EBRD obišli su Savsku promenadu i gradilište "Beograda na vodi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki st.

    14. mart 2016 | 20:55

    Kada saznamo kakav pazar je utvrdjen? Verujem da nećemo biti srećni. Begeš na vodu begeš niz vodu. Otplaćivaće raja to decenijama. Dali mu je dala ? Ili nije dala ? Ne znam ni sad. A i da mu je dala ? Šta bi imao od tog? A padale su neke plavičaste kiše... He he he.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA