SVI VOZAČI U BEOGRADU SU ČEKALI OVO: Evo kako ćete od sada uvek naći SLOBODNO MESTO ZA PARKIRANJE! (FOTO)

Uskoro će vozači u centru Beograda mnogo manje vremena trošiti na pronalaženje parking mesta, jer će do kraja meseca biti postavljeni senzori koji će učesnike u saobraćaju obaveštavati o tome u kojim ulicama mogu da ostave svoje vozilo

  • 8

Krajem ove nedelje, počinje postavljanje senzora, koji predstavljaju novitet u ovom delu Evrope, na parkinzima u Kursulinoj ulici, na potezu od Njegoševe do Krunske.

Parking servis će obaveštavati građane da zbog ugradnje senzora privremeno izmeste svoje automobile. Parking servis će ih sukcesivno obaveštavati u skladu sa tempom radova, a obaveštenja će biti okačena za brisače i deljena u ulazima zgrada.

- Paralelno sa ugradnjom senzora, postavljaće se i informacione table, dok će prva faza radova, odnosno prva lokacija sa senzorima u Njegoševoj i okolnim ulicama biti puštena u rad za desetak dana, što znači da će oni biti povezani sa informacionim tablama na kojima će vozači moći da vide i broj slobodnih mesta - kazao je direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Foto: JKP Parking servis Foto: JKP Parking servis

Zatim, nastaviće se postavljanje senzora i u okolnim ulicama na Vračaru.

Senzori su sveobuhvatni sistem upravljanja parkiranjem koji omogućava korisniku da najbrže i najkraćim putem dođe do najbližeg slobodnog parking mesta. Oni omogućavaju i upravljanje svakim pojedinačnim parking mestom, a vozačima pružaju ažurne i pravovremene informacije.

Foto: JKP Parking servis Foto: JKP Parking servis

Zahvaljujući svemu tome smanjiće se vreme potrage za slobodnim parking mestom, smanjiće se zagađenje životne sredine, vozači će uštedeti svoje vreme i troškove za gorivo, olakšaće se život stanovništva i posetilaca.

Parking senzori navode do najbližeg slobodnog parking mesta željenom odredištu, prate iskorišćenost parking kapaciteta u gradu, informišu putnike o raspoloživim slobodnim kapacitetima na ulici ili ka najbližoj garaži.

Foto: JKP Parking servis Foto: JKP Parking servis

Inače, oni rade tako što prvo automobil stane na parking mesto i tada senzori šalju signal o zauzetosti parking mesta do predajnika. Zatim predajnik šalje informaciju bazi podataka i serveru, a korisnik u svakom trenutku zna koliko je trenutno slobodnih mesta u ulici i pre nego što je prošao automobil kroz nju.

- Postavljanje prvih 400 senzora u Njegoševoj trajaće od 7. do 15. aprila, sledećih 1.000 biće postavljeno između Makenzijeve, Krunske i Nevesinjske ulice. Počeće 10. aprila i trajaće do kraja meseca. Za sledeću godinu planirana je nabavka još 5.500 senzora kojima će biti pokriveni i drugi delovi Vračara, gornji Dorćol, deo starog grada i Savskog venca - rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vujke

    4. april 2016 | 14:44

    Samo da ne poskupi parkiranje. Neko treba to i da plati.

  • Simonida Puhalo

    4. april 2016 | 13:37

    U kojoj ulici??? KurŠulinoj???? Gde vam je to BEOGRAĐANI??

  • Maxmen

    4. april 2016 | 15:18

    Kakvi su nasi muvatori,pokvarice ih za sedam dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA