Građani pokrenuli projekat koji će rešiti PROBLEM PARKIRANJA NA NOVOM BEOGRADU!

Izgradiće se nova parkirališta između "Gazele" i Starog železničkog mosta i na Bežanijskoj kosi, nova parking mesta kod TC "Piramida", u blokovima 4, 30, 44, kao i na nekoliko lokacija u blokovima 30, 34 i 45

  • 3

Na inicijativu građana pokrenut je projekat kojim će biti rešen problem parkiranja na Novom Beogradu.

Vesić oštro osudio napad huligana na vozača Parking servisa

Prema rečima člana Gradskog veća Aleksandra Markovića, tokom izgradnje Novog Beograda, krajem četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, glavni cilj je bio da se za kratko vreme podigne što veći broj zgrada kako bi se zadovoljile potrebe rastućeg broja stanovnika. Danas na Novom Beogradu živi više od 200.000 stanovnika, a s obzirom na to da je postao poslovni centar, svakodnevno kroz njega prođe još nekoliko desetina hiljada građana.

– Osluškujući potrebe žitelja Novog Beograda, prošle godine smo izgradili 562 nova parking mesta na Novom Beogradu. Na inicijativu 1.200 građana, u Bulevaru Zorana Đinđića izgradili smo novi parking sa 308 mesta i na taj način u velikoj meri rešili problem žitelja tog dela Novog Beograda. Kod Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Bloku 7, prilikom rekonstrukcije Ulice Radoja Dakića izgradili smo 104 nova parking mesta sa obe strane kolovoza, od Sremskih odreda do Ulice Džona Kenedija – rekao je Marković.

On je dodao da je u Bloku 45 izgrađeno 150 novih parking mesta i na taj način su delimično rešene potrebe za parkiranjem u tom delu Novog Beograda.

– Na parkiralištu u Bloku 42 koje raspolaže sa 446 parking mesta, uveli smo SMS plaćanje parkiranja i time rešili gužve na ulaznim i izlaznim rampama koje su uklonjene, a građanima omogućili tri puta jeftinije parkiranje. Pre uvođenja novog načina naplate parkiranja, cena je bila 150 dinara po započetom satu, a sada je 50 dinara.

Foto: Promo Foto: Promo

Kako je nedostatak parking mesta i dalje jedan od najvećih problema s kojim se susreću stanovnici Novog Beograda, JKP "Parking servis", Sekretarijat za saobraćaj i Direkcija za građevinsko zemljište napravili su projekat čijom će realizacijom biti rekonstruisane devastirane površine na Novom Beogradu i pretvorene u parkirališta.

- Određene su 22 lokacije na kojima ćemo obezbediti više od 2.000 novih parking mesta. Veliki broj realizovaćemo tokom 2016. i 2017. godine, a očekujem da projekte koji preostanu završimo u naredne četiri godine – naglasio je Marković.

Prema njegovim rečima, izgradiće se nova parkirališta između "Gazele" i Starog železničkog mosta i na Bežanijskoj kosi, nova parking mesta kod TC "Piramida", u blokovima 4, 30, 44, kao i na nekoliko lokacija u blokovima 30, 34 i 45.

– Izgradićemo četiri nova parkinga u Bulevaru Zorana Đinđića, novi prostor za parkiranje biće obezbeđen kod JUBC, kao i u blokovima 16 i 62. Proširićemo parkirališta u Ulici dr Ivana Ribara, u blokovima 5 i 8, kao i parking preko puta 3. Osnovnog suda. Rekonstruisaćemo i proširiti postojeći broj parking mesta u Dušana Vukasovića i Nehruovoj ulici, čime ćemo obezbediti više od 100 novih parking mesta u tom delu Novog Beograda – najavio je član Gradskog veća.

On je zahvalio Novobeograđanima zato što su davali predloge šta da se uradi i na taj način još jednom opravdali činjenicu da samo ujedinjeni možemo više da postignemo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA