SVI STE POZVANI: Družite se sa srpskim velikanima na književnom maratonu u Čuburskom parku!

U Čuburskom parku će se 24 sata neprekidno smenjivati afirmisani pisci, poete, renomirani dramski umetnici svih generacija, mladi budući pisci, recitatori i debitanti koji će čitati ili govoriti svoju poeziju ili prozu, citirati omiljene pesme ili delove proznih tekstova

  • 0

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović pozvala je danas sve Vračarce da ovog vikenda posete književni maraton, koji se održava u Čuburskom parku, pored spomenika „Beogradskom čitaču”.

"BEOGRADSKI ČITAČ" JE NOVA DUŠA BEOGRADA: Otkriven spomenik u Čuburskom parku! (FOTO)

– Vračar je dragulj Beograda i mesto na kome se održavaju važni kulturni događaji. Skupština grada nedavno je prihvatila inicijativu grupe umetnika okupljenih oko projekta „Beogradski čitač” i tada je postavljena statua u Čuburskom parku. Nedavno je podignut spomenik Borislavu Pekiću na Cvetnom trgu, Momo Kapor je dobio ulicu, a ubrzo će i svoj skver sa pesničkim amfiteatrom, renovirani Cvetni trg je prošlog vikenda bio mesto na kome je bila prva berza gramofonskih ploča i stripova, a potom su održani i koncerti posvećeni Danima Beograda – rekla je Andrea Radulović.

Ona je dodala da će Grad Beograd nastaviti da podržava kulturne događaje kako na Vračaru tako i u celom Beogradu.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

– Grad Beograd je odmah podržao projekat „Beogradski čitač” i drago nam je što će ovi ljudi organizovati književni maraton od petka, 22. aprila, u 18 sati pa sve do subote, 23. aprila, u 18 časova – rekla je Radulovićeva i dodala da će se u Čuburskom parku 24 sata neprekidno smenjivati afirmisani pisci, poete, renomirani dramski umetnici svih generacija, mladi budući pisci, recitatori i debitanti koji će čitati ili govoriti svoju poeziju ili prozu, citirati omiljene pesme ili delove proznih tekstova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA