Evo kako da prijavite decu za vrtić preko INTERNETA! (VIDEO)

Proces predaje zahteva za upis dece u predškolsku ustanovu u Beogradu odvijaće se u dva jednostavna koraka – popunjavanjem i slanjem prijave

  • 0

Građani Beograda će umesto u redovima i pred šalterima, od 9. maja decu moći da upisuju u predškolske ustanove i putem interneta, i to putem Nacionalnog portala eUprava (www.euprava.gov.rs). Sva dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zameniće jedan obrazac, a proces upisa biće jednostavan i u potpunosti besplatan.

Online upis dece u predškolske ustanove nastao je kao rezultat zajedničkog rada Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Direkcije za elektronsku upravu, Grada Beograda, Ministarstva privrede – Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja (CROSO), kao i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja – PIO Fonda.

Uređeno dvorište vrtića "Neven" u Kumodražu 1 (FOTO)

- Online upis dece u predškolske ustanove samo je jedna u nizu usluga koje je Beograd digitalizovao u poslednjih godinu dana. Grad je time je potvrdio ne samo da brine o svojim građanima, već i da preduzima konkretne korake, kako bi stvorio modernu, efikasnu i bespapirnu administraciju za sve Beograđane. Još jednom bih želeo da pohvalim njihov rad i zahvalim im se na tradicionalno dobroj saradnji – istakao je Dušan Stojanović, Direktor direkcije za elektronsku upravu pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

LEPE VESTI: Nova mesta u vrtićima za beogradske mališane!

Printskrin: it-akademija.com Printskrin: it-akademija.com

On je dodao da će se proces predaje zahteva za upis deteta u predškolsku ustanovu preko Nacionalnog portala eUprava i portala Grada Beograda odvijati u dva jednostavna koraka – popunjavanje i slanje prijave. Za slanje zahteva, dovoljno je samo da korisnik otvori nalog na Nacionalnom portalu elektronske uprave ili internet portalu Gradske uprave Grada Beograda (www.euprava.beograd.org.rs).

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali objasnio je da će obrazac za upis deteta u predškolsku ustanovu na teritoriji Beograda moći da se preda i lično u predškolskoj ustanovi, ali bez potrebe da se uz njega prilažu druga dokumenta. Dalji tok prijave, kako je istakao, teći će uobičajenim putem – posle predaje zahteva komisija, koju ima svaka predškolska ustanova, odlučivaće o zahtevu za upis deteta u vrtić, bez obzira na način na koji je pristigao.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Obeležen SVETSKI DAN DETETA u PIONIRSKOM GRADU! (FOTO)

- Ova usluga namenjena je kategoriji građana kojoj je vreme posebno dragoceno – roditeljima maloletne dece. Oni više neće morati da izostaju sa posla ili odustaju od svojih obaveza i planova, kako bi pribavili papire potrebne za upis. Ceo proces moći će da obave uz pomoć računara i internet konekcije, kroz nekoliko jednostavnih koraka. Ova usluga doprineće uštedama u budžetu Grada Beograda, iz kog se na godišnjem nivou izdvoji novac za štampanje više od 35.000 papira za upis dece u vrtiće – rekao je Mali i dodao da je usluga izrađena uz pomoć postojećih resursa Direkcije za elektronsku upravu i da Grad nije koštala ništa.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Podsetimo, Nacionalni portal postoji od 2010. godine, a danas broji više od 300.000 aktivnih korisnika kojima je na raspolaganju oko 300 usluga. Zahvaljujući stalnom zalaganju ljudi iz Direkcije elektronsku upravu koji kontrolišu rad Nacionalnog portala u 2015. godini najavljeno je i potpuno ukidanje M4 obrasca, kao i niz novih e-usluga koje saradnju građana i privrednog sektora sa državom čine jednostavnijom, komfornijom i jeftinijom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA