U Londonu trijumfovao projekat plaćanja gradskog prevoza iz Beograda!

Na primeru Beograda, ta usluga je ostvarena u saradnji sa Telekomom Srbija i za sada je mogu koristiti pripejd i postpejd korisnici MTS-a koji imaju pametne telefone sa podržanom NFC tehnologijom i verzijom android operativnog sistema 4.4 (KitKat) ili većom

  • 8

Projekat plaćanja gradskog prevoza putem mobilnog telefona, koji je u decembru 2015. uveden i u Beogradu, dobio je prvu nagradu na takmičenju u Londonu, saopštila je danas beogradska kompanija Apeks solušn tehnolodži.

Projekat je dobio nagadu na manifestaciji "Contactleš & Mobile Awards 2016" u kategoriji Transport i naplata karata, a dobitnik nagrade je turski Kentkart - partner Apeksa koji je u potpunosti osmislio i razvio projekat plaćanja prevoza putem NFC mobilne tehnologije. Reč je o sistemu naplate koji je odmah nakon turskog grada Manise uveden i u Beogradu.

Gde će beogradski "pauk" od sutra odnositi automobile?

Stručni žiri je ocenjivao 208 aplikacija u osam kategorija, dok je za jednu kategoriju - Industry C hoice Award nagradu dodelila publika.

Od danas rade PARKING SENZORI za parkiranje na otvorenom! (FOTO)

Foto-montaža: Milena Đorđević, pixabay.com Foto-montaža: Milena Đorđević, pixabay.com

Projekat "Open-loop-NFC plaćanje", koji je već realizovan u srpskoj prestonici, rangiran je i među prva tri i to u kategoriji koju je dodeljivala publika.

Na primeru Beograda, ta usluga je ostvarena u saradnji sa Telekomom Srbija i za sada je mogu koristiti pripejd i postpejd korisnici MTS-a koji imaju pametne telefone sa podržanom NFC tehnologijom i verzijom android operativnog sistema 4.4 (KitKat) ili većom.

Foto: Wikipedia/burts Foto: Wikipedia/burts

SVI VOZAČI U BEOGRADU SU ČEKALI OVO: Evo kako ćete od sada uvek naći SLOBODNO MESTO ZA PARKIRANJE! (FOTO)

Potrebno je sa Google Play marketa preuzeti aplikaciju MTS Centar i u okviru nje odabrati odgovarajuću uslugu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veverica

    10. maj 2016 | 17:56

    To u Beogradu ne radi, btw.

  • Nikola K Bgd

    10. maj 2016 | 20:12

    Ko da nekoga zanima, pa da placa kartu... A jel moze mozda da se tako plati karta kad udje kontrola ili je onda i to blokirano jel zna to mozda neko?

  • dusan

    10. maj 2016 | 19:05

    bas tako......ne radi.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA